Menu i vinarija Kutjevo daruju

 

5 čitatelja s po 1 buteljom Rose Kutjevo

 

Savršeni spoj merlot, cabernet sauvignon i zweigelt za vruće ljetne dane!

Kutjevački Rosé  je vino blistave i živahne crvenkaste boje, nastao kupažom sorti merlot, cabernet sauvignon i zweigelt.

Rosé berbe 2016. je raskošnog i bogatijeg tijela, svježe usklađenih aroma nježne voćnosti maline i jagode. Okus krasi izuzetna pitkost i blage kiseline, stoga Kutjevački Rosé predstavlja sjajan odabir za tople nadolazeće dane.

Iako rosé vina, u pravilu, možete piti sama (primjerice kao aperitiv), sjajno se sljubljuju i uz laganija jela poput tjestenine, rižota s plodovima mora, oborite ribe ili lososa.

Za nezaboravne trenutke začinite ovo ljeto čašom idealno rashlađenog Kutjevačkog Rosé-a.

 

KVALITETA POTVRĐENA NA NAJPRESTIŽNIJIM SVJETSKIM VINSKIM NATJECANJIMA

Proizvodnja vina u Kutjevu ima gotovo 800 godina dugu pisanu povijest.

1232. godine u Kutjevu je sagrađen jedan od najstarijih podruma u jugoistočnoj Europi. Kroz stoljeća predanog rada razvila se strast i znanje koje su omogućile proizvodnju poznatih vina. KUTJEVO je danas simbol hrvatske vinske kulture. Vlasnici podruma mijenjali su se kroz stoljeća ali vinska proizvodnja i tradicija Kutjevačkog kraja su se očuvali.

Vrhunsku kvalitetu vina Kutjeva d.d. potvrđuju brojne osvojene medalje na brojnim svjetskim vinskim natjecanjima kao što su Concours Mondial de Bruxelles i Decanter World Wine Awards.

Kutjevo d.d. osvojilo je čak 4 brončane medalje na jednom od najcjenjenijih svjetskih ocjenjivanja vina Concours Mondial de Bruxelles, ove godine održanom u Španjolskoj. Kroz tri dana, vina je ocjenjivalo 320 sudaca iz 50 zemalja. Između 9080 ocjenjenih uzoraka, Vrhunska graševina berba 2016., Graševina de Gotho berba 2016. te Graševine Turković berbe 2015. i 2016., osvojile su brončana priznanja.

Decanter World Wine Awards 2017. koji je održan u Londonu nagradio je Kutjevo d.d. sa 3 medalje i preporukom. U konkurenciji od 17 200 vina ocjenjivanih od strane 219 internacionalnih stručnjaka i enologa, Kutjevo d.d. je osvojilo 2 srebrne medalje, 1 brončanu medalju te Decanterovu preporuku za Graševinu Turković berbe 2015.  Srebro su osvojile Vrhunska Graševina berba 2016. i Graševina de Gotho berba 2016., dok je Graševina Turković berbe 2016. nagrađena brončanom medaljom.

Vrhunska Graševina  predstavlja prvo vrhunsko vino kontinentalne Hrvatske. Ima raskošnu aromu zrelog grožđa, sklad svih komponenti sorte i jednu posebnu plemenitost u okusu koju je teško definirati. Aroma je lijepo oblikovana, a okus je reljefan, profinjen i pun, bogat ekstraktom koji završava s karakterističnom i blagom gorkosti.

Graševina De gotho proizvedena je iz grožđa s posebnog vinogradarskog položaja Hrnjevac, malo kasnije branog. Profinjeno, slojevito i kompleksno, ovo je vino moćnog okusa i mirisa, fine zrelosti i dugog trajanja nakon što je šest mjeseci odležalo u novim barrique bačvicama.

Graševina Turković je vrhunsko polusuho vino s posebnog položaja Vetovo, brana u fazi prezrelog grožđa kada je 10 % bobica već u sušicama. Predstavlja slojevito vino, šarolikih cvjetnih nota s aromom dozrela voća harmonično spojenom s gorkošću orašastih plodova te protkano svježinom citrusnih nota.

 

PRIJAVE PRIMAMO DO NEDJELJE 04.06.2017. U 12.00 SATI


KAKO DOBITI DAR:

Pošaljite e-mail na : marketing@menu.hr

Stavite naslov:  Rose Kutjevo

Dodajte svoje podatke: Ime i prezime, adresa, tel.broj.

NAPOMENA: Ne šaljemo darove izvan Hrvatske


Naša redakcija izabrat će dobitnika

Dobitnici su:

  • Mladen Jagušt
  • Krešo Katić
  • Tamara Elvedji  Jerman
  • Tina Orlović
  • Ivica Herceg