Menu i vinarija Tomić daruju

5 čitatelja sa  po 1 buteljom Tomić, Plavac mali

 

Vinarija Tomić

Vinova loza i vino prisutni su u životu Andre Tomića od ranoga djetinjstva, stoga i nečudi da su vina postala njegov životni put.  Vina Tomić, kao i Andro Tomić, s razlogom su stekli kultni status na domaćoj vinskoj sceni. Brižno njegovanje domaćih sorti, jedinstveni potpis i načinom promišljanja, pretočeni su u vrhunska vina.

 

O vinu:

Tomić Plavac najpoznatije je  vino vinarije Tomić,  koje čini više od polovice ukupne proizvodnje vinarije. Plavac Tomić već godinama razbija mit o visokoj cijeni kao nužnoj pratilji kvalitete plavaca, pa je zato postao sinonim za dobar odnos cijene i kvalitete (value-for-money).

 Proizvodi se od sorte plavac mali, najvažnije dalmatinske crne sorte. Za ovo vino kombinira se grožđe vrhunske kvalitete sa sunčanije južne strane otoka s grožđem iz vinograda sa sjeverne strane koji daju laganija vina, svježih voćnih aroma.

Tipične sortne arome plavca (šljive, višnje i tamnog bobičastog voća, prirodnog bilja – smilja i mediteranskog bilja) zaokružuju se kraćim odležavanjem u korištenim hrastovim bačvama, što vinu daje i diskretne note drva, kave i začina.

Specifičnost vina Tomić Plavac je u mekoći i eleganciji, koju se u vinariji  trude dobiti iz inače drske prirode ove autohtone dalmatinske sorte (vrlo tanična sorta, zato preferiramo kraće i nježnije maceracije). Vino tako zadržava autentičnost sorte, ali i pitkost i svježinu (umjereno tijelo i alkohol).

Servira se na sobnoj temperaturi, od oko 18°C. Preporučuje se uz razna glavna jela i začinjenija predjela, umake od rajčice, brudete, jela od tamnog mesa…

Tip vina: kvalitetno, suho crno vino

Sorte: plavac mali

Lokalitet: položaji Ivan Dolca i Sv. Nedjelje, okolica Pitava, Svirče Vrbanj, Stari Grad

Alk.: 12,5-13,5%

Sadržaj: 0,75 lit.

 

https://www.bastijana.hr/

https://www.facebook.com/vinatomic/

 

PRIJAVE PRIMAMO DO NEDJELJE 01.04.2018. U 12.00 SATI


KAKO DOBITI DAR:

        1.  Prijavite se na naš newsletter i lakjajte našu FB stranicu

        2.  Pošaljite e-mail na : marketing@menu.hr

                        Stavite naslov:  Vinarija Tomić

                        Dodajte svoje podatke: Ime i prezime, adresa, tel.broj.

NAPOMENA: Ne šaljemo darove izvan Hrvatske, u obzir nećemo uzeti neprijavljene na newsletter i molimo bez dodatnih komentara


Naša redakcija izabrat će dobitnika

Dobitnici su:

  1. Nikola Šola
  2. Ivan Vicko
  3. Laura Ivanković
  4. Ratko Mavar
  5. Jasminka Buža