MENU i Vinolog daruju

5 čitatelja sa  po 1 buteljom BOCELLI Pinot Grigio

 

BOCELLI FAMILY WINES

Obitelj Bocelli još je od davne 1831. godine prožeta vinom i  vinovom lozom. Ta nesebična i iskrena strast prema vinovoj lozi i vinu članova te obitelji održala je, očuvala i označila ovu višestoljetnu povezanost. Neprekinuta linija strasti i iskrene ljubavi prema vinu i vinovoj lozi osjeća se i danas s neizmijenjenim nabojem u Bocellijevim vinima, a preslikava se i osjeća u odnosu Andree prema životu općenito. Ljubav i strast prema vinima koju njeguje danas Andrea Bocelli naslijedio je od svojega oca koji je, pak, njihovu obiteljsku vinariju uzdigao na razinuizvan tadašnjih lokalnih okvira. Nakon smrti oca, podrum i vinograde naslijedili su Andrea i njegov mlađi brat Alberto te njihovi sinovi.   Ljubav i strast Andree i njegovu životnu prožetost vinima simbolički oslikava jedna njegova nedavna izjava: „Kada opisuješ vino, ne možeš izbjeći romantične riječi jer je samo vino esencija romantike“.

 

PROSECCO DOC                                                                                                                                       

Ovaj Prosecco, pjenušavo je vino, vrhunske kvalitete. Pune je mineralnosti. Osvaja svojom jednostavnošću. Osjećaju se cvijetne i voćne arome, lakoća i zaigranost njegovih perli zainteresirati će Vaša nepca, mekoćom poput breskve. Uživati ga treba kao aperitiv te uz rakove i školjke ili pak začinjenja jela na bazi tjestenine. Naravno, vrlo hladno, na 8 °C.

 

PINOT GRIGIO DOC

Ovaj Pinot Grigio nam dolazi sa zelenih brežuljaka Colli Euganei u Venetu. U ovom kompleksnom Pinotu nadopunjuju se arome svježeg limuna,metvice i bijelog livadnog cvijeća. Idelno vino za opušteno druženje u večerima s prijateljima i društvom. Ovo lagano vino možemo poslužiti kao aperitiv ili kao pratitelj brojnih laganih jela, rashlađenog na 10 °C.

 

CHIANTI DOCG

Od ručno branog grožđa u vinogradima Montalcina i Siene, napravlje je i njegovan ovaj vrhunski Chianti. Dubok i poseban vinski bouqet, gdje se cvjetne i voćne arome nadopunjuju

tragovima gorke čokalade s ponešto suhog voća, nalazimo u ovom Chianti-u. Ovaj Chinati lako se pije, vrhunski je izbalansiran vino. Vrlo lijepo prati blago začinjenija jela. Poslužiti ga trebamo na temperaturi od oko 18 C.

 

TENOR RED

Ovaj Super Toskanac, kupaža Caberneta, Merlota i Sangiovesea, stiže nam iz Scansana u toskanskoj provinciji Grosseto. Tenor Red nastao je kao obiteljska posveta duhu “kazališta tišine” – Teatro del Silenzio, amfiteatra blizu Pise, sagrađenom od strane obitelji Bocelli. Crno šumsko voće, crni ribiz, borovnica i suha šljiva, arome su koje nalazimo u ovom spektakularnom vinu. Ovo vino punog je tijela, srednje dugačkog završetka, kojeg upotpunjuju nježni i zreli tanini. Vino je najbolje sljubiti s jelima od tamnog mesa, dozrelim sirevima i pršutima.  Temperatura posluživanja je na 18 C.

 

 

PRIJAVE PRIMAMO DO NEDJELJE 11.03.2018. U 12.00 SATI


KAKO DOBITI DAR:

        1.  Prijavite se na naš newsletter i lakjajte našu FB stranicu

        2.  Pošaljite e-mail na : marketing@menu.hr

                        Stavite naslov:  Vinolog

                        Dodajte svoje podatke: Ime i prezime, adresa, tel.broj.

NAPOMENA: Ne šaljemo darove izvan Hrvatske, u obzir nećemo uzeti neprijavljene na newsletter i molimo bez dodatnih komentara


Naša redakcija izabrat će dobitnika

Dobitnici su: 

  • Irena Primec
  • Ervin Filipčić
  • Boris Hajoš
  • Ivica Pušlek
  • Vesna Špadina