MENU i Vinoteka Bornstein daruju

5 čitatelja sa  po 1 buteljom Borgo Magredo, Merlot

O vinariji Borgo Magredo

Povijest Borgo Magredo vinarije seže u 1989. godinu, kada je koncern Genagricola kupio više od 200 hektara u pokrajni Friuli, u općini Spilimbergo u Italiji.

Enolozi tvrtke odmah su osijetili i prepoznali  izvrstan vinsku potencijal ovog područja, koji je posvećen uzgoju vinove loze. U 20 godina zasadili su više od 200 hektara vinograda i uložili u vinove loze crnog pinota, ružičastog muškata i merlota. Vinarija je opremljena  najsuvremenijim tehnologijama za vinifikaciju i starenje: čelični spremnici koji su u stanju održavati željenu temperaturu vina tijekom vinifikacije, pneumatske preše za mekano prešanje grožđa, kao temelj i jamstvo izvrsne proizvodnje.

O vinu

Vino intenzivne rubinske crvene boje. Aroma crvenog bobičastog voća, tragovi drveta i vanilije, ana završetku okus anisa. Srednje do punog tijela sa mekanim i svilenkastim taninima. U ustima  topao i omotan notom zrelog voća.                              Posluživati  na temperaturi oko 18 ° C, u velikim širokim čašama.

 

O Bornsteinu

 Nedaleko Zagrebačke katedrale u 200 godina starom podrumu, prije 30 godina smjestila se prva hrvatska vinoteka i odnedavno vinski bar u Zagrebu.  Na adresi Kaptol 19.

U Bornsteinu je rođena moderna hrvatska vinska scena, a kao istinski vinski hram pruža utočište vinskim zaljubljenicima cijelog svijeta.

Dobrodošli ste na čašu vina i razgovor u domaćoj atmosferi, educirati se kroz vinske degustacije ili organizirati privatna ili poslovna događanja.

VINOTEKA
Vinoteka Bornstein već desetljećima na svojim policama ugošćuje vrhunske hrvatske i dojmljive inozemne najpoznatije brandove. Tradicija vinoteke je promovirati uz već renomirana imena, mlade vinare koji pokazuju već na početku veliki potencijal i vrhunsku kvalitetu.

Na policama se također nalazi pažljivo birana i selekcionirana ponuda renomiranih inozemnih proizvođača i svjetskih brandova.

Kao u vinskoj ponudi tako i u delicijskoj, vinoteka se okreće malim domaćim proizvođačima koji nude svoje vrhunko kvalitetne proizvode od Slavonije do Istre, pa sve do Dalmacije…

Najveći ponos vinoteke su arhivska vina čija godišta datiraju od ranih 50-tih, pa sve do ranih 90-tih godina, pa čak na posebno istaknutom mjestu nalazi se i najstarija boca vina u Hrvatskoj, Bijeli pinot iz 1947. godine jedne od najvećih hrvatskih vinarija Kutjevo vina.

BAR
Ponudu vinoteke uspješno nadopunjuje i ponuda Wine bara, koji nudi specijalno kreirane vinske degustacija, kojima prezentiramo hrvatske autohtone sorte svih naših vinskih regija.

Prebogatu vinsku kartu, koja nudi više od 150 različitih artikala hrvatskih i inozemnih proizvođača vina, žestokih pića, vinskih koktela, toplih i hladnih napitaka, upotpunjuje i ponuda menu-a sastavljenog od različitih vrsta tapasa, malih vinskih zalogaja, ponovo kreiranih od namirnica domaćih proizvođača.

U prostoru wine bara organiziraju se događaji, proslave, predavanja, vinske večere i prezentacije za koje se uvijek traži mjesto više.

 

www.bornstein.hr

https://web.facebook.com/vinoteka.bornstein/

 

PRIJAVE PRIMAMO DO NEDJELJE 18.03.2018. U 12.00 SATI


KAKO DOBITI DAR:

        1.  Prijavite se na naš newsletter i lakjajte našu FB stranicu

        2.  Pošaljite e-mail na : marketing@menu.hr

                        Stavite naslov:  Bornstein

                        Dodajte svoje podatke: Ime i prezime, adresa, tel.broj.

NAPOMENA: Ne šaljemo darove izvan Hrvatske, u obzir nećemo uzeti neprijavljene na newsletter i molimo bez dodatnih komentara


Naša redakcija izabrat će dobitnika

Dobitnici su:

  1. Zoran Trninić
  2. Alen Pilat
  3. Dražen Grab
  4. Ornela Poslek
  5. Ivana Radović