12. MEĐUNARODNI VITEŠKI TURNIR U SV. IVANU ZELINI

  1. lipnja 2018. g. u Sv. Ivanu Zelini održava se 12. Međunarodni viteški turnir sa novim, atraktivnim programom.

Dođite i prođite kroz vrata vremena, budite dio slobodnog kraljevskog trgovišta Zelina.

Većina događanja prilagođena je obiteljima s djecom, pripremili smo princezin dvorac, labirint, dječju opsadu grada, srednjevjekovne dječje igre i razne radionice.

Tijekom dana posjetitelji mogu sami sudjelovati u nizu aktivnosti. Tako će moći prošetati živopisnim srednjovjekovnim trgovištem gdje će svoje proizvode ponuditi kovači, stolari, lončari, travari, medari. Turnir je jedinstvena prilika da posjetitelji u autentičnom ambijentu probaju srednjovjekovna pića poput aromatiziranog vina Hipokras, medenog piva, raznih rakija i mnogih drugih spremljenih po originalnoj recepturi. Na prostoru trgovišta biti će postavljeno i dvadesetak srednjovjekovnih šatora u kojima će boraviti vitezovi.

Slijede viteške borbe, streličarski turnir, nastupi gostujućih skupina, srednjovjekovni plesovi, viteški konjički turnir, muzički koncerti, te noćna opsada Zelingrada sa vatrenim programom.

Od 9 pa do 24 sata program izvodi 30 viteških, konjičkih i artističkih udruga iz cijele srednje Europe.

Po prvi puta će viteška kostimirana kolona sa kraljem i kraljicom i njihovom pratnjom proći ulicama Sv. Ivana Zeline, te pokazati raskoš hrvatske povijesne baštine.

300 učesnika programa ispričati će vam nezaboravnu srednjovjekovnu bajku.

Odrasli ulaznicu plaćaju 10 kuna, dok je za djecu odlazak u srednji vijek besplatan.

Kako do Svetog Ivana Zeline ?

Za sve one koji prvi put dolaze na turnir, do Svetog Ivana Zeline je najlakše doći autocestom A4 Zagreb-Macelj, a silazi se na čvoru Sveta Helena. Kad se uđe u Svetu Helenu, skreće se udesno i nakon desetak minuta vožnje stiže se u Sportsko-rekreacijski centar Sveti Ivan Zelina, odnosno na prostor bivših bazena. Cestarina iz smjera Zagreba se ne naplaćuje, a vremenski od središta grada Zagreba vam treba nešto više od pola sata vožnje.

Program turnira i Glasnik „Slobodnog kraljevskog trgovišta Zeline“ u privitku.

Organizator: Muzej Sveti Ivan Zelina

Suorganizator: Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina

Više na www.tz-zelina.hr ili Facebook stranica Visit Sveti Ivan Zelina

 

 

PR:   TZ grada Sveti Ivan Zelina