3. MEĐUNARODNI FESTIVAL “SUMMER IN KVARNER” U CRIKVENICI

Ovih će se dana na crikveničkoj rivijeri ujediniti različite kulture i običaji, a posjetitelji će se opustiti i uživati uz zanimljive i zabavne glazbeno-scenske nastupe. Naime, u subotu, 3. lipnja 2017. će se na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici održavati Međunarodni glazbeni festival “Summer in Kvarner”. U 19:30 h iz parka Palih za domovinu kreće povorka svih sudionika festivala, koji će se prošetati i pokazati svoje prekrasne narodne nošnje i kostime, a potom se vratiti u centar Crikvenice, gdje u 20 h počinje bogat i raznolik program.

 Ukupno 150-ak izvođača okupljeno je u folklorne i plesne skupine i zborove, a dolaze iz Mađarske, Litve i Rumunjske. Svojim će nam nastupima redom večer uljepšati ženski zbor “Canticorum” iz Rumunjske, folklorna plesna skupina “Viltukas” iz Litve te četiri grupe iz Mađarske: “Napfény majorette group”, “Zorica” Dance Group and Jorgovani Choir, mješoviti pjevački zbor “Muzsikus Céh” i “Csepel” German Children Folkdance Ensemble.

Veliki i mali članovi ovih skupina već godinama diljem svijeta nastupaju na raznim događanjima, promoviraju svoje zemlje, ali i ljubav prema tradiciji, kulturi i umjetničkom izražavanju kroz ples, pokret i pjesmu.

Ženski zbor “Canticorum” izvodi raznovrstan repertoar, koji se sastoji od suvremenih, tradicionalnih, modernih, klasičnih, crkvenih i svjetovnih, nacionalnih i međunarodnih djela. Folklorna plesna skupina “Viltukas” ove godine obilježava 20 godina od osnutka, a članovi su školska djeca koja žele upoznati tradicionalnu litvansku kulturu. Mažoretkinje iz skupine “Nepfeny” su 2015. godine osvojile brončanu medalju na Europskom Grand Prix natjecanju mažoretkinja te zlatnu medalju na natjecanju u Gesztesu. Članovi plesne skupine “Zorica” plešu hrvatske, srpske i makedonske plesove, a u Crikvenici će izvesti bunjevačke plesove. Zbor “Jorgovani” osnovan je u lipnju 2009. i uspješno djeluje pod vodstvom Timea Viczko. Mješoviti zbor “Muzsikus Céh” okuplja mlade u dobi od 13 do 18 godina te uspješno sudjeluje na raznim natjecanjima i proslavama.

“Csepel” je narodni folklorni ansambl za djecu iz Mađarske, koji izvodi mađarsko-njemačke plesove.

Posjetite “Summer in Kvarner” Festival ove subote u Crikvenici! Očekuje vas zabava i nezaboravan doživljaj kulturno-umjetničkih nastupa!

Organizator festivala “Summer in Kvarner” u Crikvenici je “Autotrans” d.d., suorganizator Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelj Grad Crikvenica.

 

PR: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice