3. studenog globalno se obilježava Sandwich Day

Subway Hrvatska pridružuje se svojoj globalnoj zajednici u neformalnoj proslavi Sandwich Daya, te u subotu, 3. studenog, svoje posjetitelje za jedan kupljeni, daruje drugim, besplatnim sendvičem

Subway Hrvatska u subotu, 3. studenog, pridružuje se neformalnom obilježavanju globalne obljetnice Sandwich Day, kojom se diljem svijeta odaje priznanje hrani koja je u kratkom vremenu promijenila svijet, kao i načine priprema i konzumacije hrane – sendviču. Tijekom cijelog dana, u restoranu Subway u Arena Centru u Zagrebu, posjetitelji će za jedan kupljeni sendvič, drugi dobiti besplatno.

Koncept sendviča potječe iz 18. stoljeća kad je prvi put zabilježeno da je stavljen komad mesa između dvije kriške kruha – učinio je to John Montagu, IV. grof od Sandwicha. Zbog toga što je bio okorjeli kockar, Montagu jedne večeri nije želio napustiti kartašku igru, pa je naručio je da mu donesu komad mesa između dvije kriške kruha, kako ne bi morao koristiti nož i vilicu i uprljati karte masnim rukama. Ovaj sebični Montaguov potez jedan je od značajnijih doprinosa svjetskoj gastronomiji i načinu prehrane uopće.

„Veliko nam je zadovoljstvo sudjelovati u globalnom obilježavanju Sandwich Daya, koji je neformalni praznik svih ljubitelja sendviča diljem svijeta. S više od 45.000 restorana diljem svijeta, Subway je najveći lanac restorana na svijetu i ujedno najbolje mjesto za obilježavanje ovakve obljetnice,“ kaže Vladimir Hanula, Subway development agent za Hrvatsku i prvi franšizni partner Subwaya u Hrvatskoj, te dodaje: „Iako pojam sendviča vežemo uz novije doba, zanimljiv je povijesni kontekst nastanka sendviča, koji seže čak u 18. stoljeće. Zanimljivo bi bilo vidjeti ljude iz 18. stoljeća kako se okrepljuju Subway sendvičima.“

Kao najbolji način za obilježavanje Sandwich Daya, Subway preporuča svoje najprodavanije sendviče u Hrvatskoj – Chicken Teriyaki, BBQ Ribs, Chicken Fajita, Steak i Tuna – a uz njih, u ponudi Subwaya je i čitav niz drugih sendviča, kolačića i napitaka.

 

PR: VISICOM –  INTEGRIRANE KOMUNIKACIJE