31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika – pravo mjesto i vrijeme za analizu aktualne problematike i prijedloge za bolje sutra

Najveće godišnje okupljanje ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK),  i ove će se godine od 25. do 27. studenoga održati u Šibeniku, u turističkom naselju Solaris.
Središnje događanje 31. Kongresa bit će panel rasprava pod nazivom: Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora“ u kojoj će sudjelovati predstavnici svih relevantnih institucija koje svojim djelovanjem mogu i moraju utjecati na boljitak ugostiteljske struke, ali i svih turističkih djelatnika.

Neke od zastupljenih tema o kojima će se govoriti na Kongresu bit će: rezultati turističke sezone, utjecaj stope PDV-a na poslovanje, problemi s pronalaskom radne snage, potrebe prilagodbe u sektoru obrazovanja koje moraju utjecati na podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji i drugo.

Sudjelovanje na Kongresu odlična je  prilika za razmjenu iskustava te povezivanje u svrhu ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Dodanu vrijednost programu uvijek daju gostovanja stručnih predavača koji prezentiraju mogućnosti unapređenja ugostiteljskog rada.

 

Komercijalne prezentacije i promocije također su sastavni dio Kongresa, a ove godine posebno vrijedi istaknuti prezentaciju pod nazivom „Pravi okus, pravi zvuk“, koja uključuje izradu izvornih hrvatskih cocktaila koje će pripremati Marin Nekić, dok će jedan od najpoznatijih glazbenih novinara i kritičara, Zlatko Gall govoriti o važnosti kvalitetnog zvuka za stvaranje ugodnog ambijenta koji privlači svima tako željene goste.

Hrvatska obrtnička komora kao organizator, na ovom važnom godišnjem događanju dodjeljuje i priznanja uvaženim ugostiteljima iz cijele Hrvatske te ovom prilikom upućuje čestitku svim nagrađenima.

Domaćin 31. Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, a pokrovitelj je Ministarstvo turizma RH.

 

PR: HOK