4. međunarodna G.E.T. Konferencija o eno-gastro turizmu / 16. – 17. 2. 2018. – Ilok

U organizaciji Udruge za kulturu stola G.E.T. u Iloku će se 16. – 17. 2. 2018., održati četvrta po redu međunarodna Konferencija o eno-gastro turizmu. Organizatori su okupili istaknute turističke stručnjake i predstavnike značajnih turističkih institucija u Hrvatskoj i Sloveniji, kako bi raspravljali o trendovima i izazovima u turističkom sektoru, razmijenili najbolje prakse i potaknuli raspravu o važnosti jačanja suradnje javnog i privatnog sektora za održivi razvoj eno-gastro turizma.

Konferencija je dvodnevna, a namijenjena je profesionalcima iz eno-gastro i turističkog svijeta svih segmenata – vinarima, proizvođačima delicija, ugostiteljima, trgovcima, touroperatorima, turističkim djelatnicima, marketinškim agencijama, institucijama, ulagačima i svima ostalima zainteresiranima iz cijele regije.

Dosadašnje G.E.T. konferencije su održane s velikim uspjehom uz podršku udruga i institucija, a pokazale su korist u smislu edukacije i poslovnog povezivanja za sve sudionike. Ovogodišnja konferencija održava se uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore, grada Iloka, Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Turističke zajednice grada Iloka te uz podršku prijatelja, sponzora i oglašivača; posebno izdvajamo tvrtku Pleter-usluge, Lana Karlovačku tiskaru i zlatnog sponzora, Iločke podrume d.d.

Program konferencije je podijeljen u dva dijela. Prvi dan, petak, 16.2.2018., donosi radionicu na kojoj će sudionici imati priliku upoznati različite stilove Traminca Iločkih podruma, prezentaciju turizma grada Iloka i dodjelu regionalnog trofeja nagrade u vinskom turizmu Bijelog grozda. Subota je rezervirana za predavanja i primjere dobre prakse, nakon kojih će biti otvorena rasprava s ciljem donošenja zaključaka i mogućih rješenja za održivi razvoj eno-gastro turizma.

PR: GET report