5. MEĐUNARODNI BICIKLISTIČKI MARATON U CRIKVENICI

U proljeće kreće sezona maratona na Rivijeri Crikvenici. Prvi je na redu biciklistički, i to u nedjelju, 14. svibnja 2017. Start i cilj 5. XC maratona “Crikvenica”, utrke za maraton “Kup Hrvatske 2017.”, je u centru Crikvenice. Pozitivan natjecateljski duh, rekreacija na čistom morskom i planinskom zraku, proglašenje najboljih sudionika te druženje i opuštanje najkraće opisuju ovo sportsko događanje.

Kategorije natjecatelja koji će sudjelovati na ovogodišnjemu maratonu su Elite & U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Žene (W), Veterani A,B,C,D Sport i Rekreativci.

Start utrke je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, odakle se, uz policijsku pratnju, vozi gradskim ulicama prema Grižanama. U Grižanama slijedi skretanje lijevo prema predjelu Peski, gdje se na 12. kilometru maratona razdvajaju staze A (72 km, ukupna visinska razlika – 1700 m) i B (54 km, ukupna visinska razlika – 1400 m). Staza A nastavlja lijevo prema predjelu Tić i Kalac s poprilično zahtjevnim spustom od 26. do 31. kilometra. Nakon spusta vozači A staze dolaze ponovno na predio Peski te dalje nastavljaju trasom B staze prema Pališinu, Lukovu te Tiću. Nakon Tića i posljednje feed zone slijedi spust prema Grižanama i Kotoru, s konačnim ciljem na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Maraton ima vremensko ograničenje te će biti isključen svatko tko na posljednju kontrolnu točku (na 40. / 65. kilometru) stigne nakon 4,30 h od početka maratona.

Važno je napomenuti da organizator može promijeniti trasu maratona ukoliko se za to steknu posebni uvjeti (loše vrijeme, odron terena kuda prolazi maraton i sl.).

Raspored – 5. XC maraton “Crikvenica”:

09:00 – preuzimanje startnih brojeva

10:30 – start utrke – A staza (72 km)

11:00 – start utrke – B staza (54 km)

16:00 – proglašenje pobjednika maratona

Očekuje se da će na ovogodišnjemu biciklističkom maratonu u Crikvenici sudjelovati preko 150 biciklista, a dolaze iz Hrvatske i inozemstva.

PR: TZG Crikvenice