500 etiketa vina iz više od 10 država na Kvarner Wine Festu

Tek nešto malo više od 20 dana preostalo je do međunarodnog festivala vina i delicija Kvarner Wine Festa koji će se 02. i 03.06 održati u multifunkcionalnoj sportskoj dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji na kojem se očekuje stotinjak izlagača ne samo iz Hrvatske, već također iz skoro svih susjednih država, ali i daleko šire.

Popis izlagača otvoren je za prijave još približno tjedan dana, novih vinara i proizvođača delicija koji se spomenutog vikenda žele predstaviti u Opatiji sve je više, pa nema sumnje kako će brojni ljubitelji vina itekako imati u čemu uživati.

Još je ranije objavljeno kako će se na Kvarner Wine Festu predstaviti vrhunski francuski pjenušci. Najveći svjetski koncern luksuznih marki Moët Hennessy (LVMH) predstavit će svoje svjetski poznate šampanjce Dom Perignon, Krug i Moët & Chandon, ali to je samo mali dio bogate ponude koji će se naći u opatijskoj dvorani.

Kvarner Wine Fest bit će sjajna prilika da se bolje upoznate s vinima iz više od deset država, a očekuje se kako će se na izlagačkim stolovima naći čak oko 500 različitih etiketa vina. Već sad je potvrđeno kako će u Opatiji biti izložena vina iz Hrvatske, Francuske, Španjolske, Australije, SAD-a (Kalifornija), Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova.

 Promotivna kampanja u cijeloj Hrvatskoj

“Iznimno smo ponosni što su već prvo izdanje Kvarner Wine Festa prepoznali brojni vinari iz zaista svih krajeva Hrvatske, a posebna nam je čast što su nam povjerenje pružili i izlagači iz inozemstva. Osim svih već spomenutih država, interes pokazuju još također vinari iz Austrije, Mađarske, Crne Gore i Makedonije, pa je lako moguće da će ukupni broj država čija će se vina predstaviti u Opatiji u narednim danima još porasti. Osim što nam je želja privući izlagače iz što većeg broja država, jednako tako želimo i da Opatija tog vikenda bude zanimljivo odredište posjetiteljima iz svih dijelova Hrvatske. Upravo zbog toga velika promotivna kampanja koja kreće u narednim danima neće se ograničiti samo na Opatiju, Rijeku i okolicu, već će ona obuhvatiti gotovo cijelu Hrvatsku s posebnim naglaskom na Istru i Zagreb”, otkrili su organizatori Kvarner Wine Festa, Zoran Zdelar i Mladen Kranjčec.

Nema sumnje kako će Opatija tijekom ta dva dana biti vinski centar Hrvatske i glavno odredište enologa i brojnih ljubitelja vina, a za svih njih bit će organizirano čak desetak popratnih radionica. Neke od njih u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom bit će znatno zanimljivije početnicima, ali neće se zanemariti ni oni iskusniji poznavatelji vina uz svima poznata imena sa sommelierske scene. Dodajmo tome kako će i Hrvatska gospodarska komora – ŽK Rijeka promovirati upravo Kvarner Wine Fest prema cijelom HoReCa sektoru u ovom dijelu Hrvatske kao ključnu priliku za upoznavanje s vinarima i proizvođačima delicija.

Kvarner Wine Fest