57. „RIBARSKI TJEDAN“ ljepota spoja tradicije i modernoga doba

Za nekoliko dana nam slijedi kruna ovogodišnjeg „Crikvenica Summer Showtimea“ –  57. „Ribarski tjedan“,koji je dio projekta „Kvarner Maritime Heritage“. To je jedna od najstarijih manifestacija u Crikvenici, a ove će se godine održavati od 26. kolovoza do 2. rujna. Tjedan je to u kojem se spaja ljubav prema tradiciji, moru i zabavi. Crikvenica je poznata po bogatoj ribarskoj prošlosti te brojnim svjetski priznatim ribarima i izumiteljima ribarskih alata, a „Ribarski tjedan“ je jedan od podsjetnika na ribarstvo, jednu od osnovnih djelatnosti nekadašnjih Crikveničana.

Očekuje vas bogata gastro i eno ponuda prilagođena svačijem nepcu te tradicijska i kulturno-zabavna događanja za sve uzraste. Osim na kopnu, očekuju vas i raznovrsne aktivnosti na moru.

Prvi dan „Ribarskoga tjedna“, 26. kolovoza, počinje edukativnom radionicom o ribolovu za djecu.

Večer je rezervirana za „Noć vaterpola“, a potom i svečano otvorenje 57. „Ribarskog tjedna“ uz nastup Luke Nižetića i glazbenog sastava „Baruffa“.

Predivna atrakcija zasigurno će biti i karavana brodova, odnosno gratis panoramska vožnja crikveničkim akvatorijem.

Crikveničani i njihovi gosti će i ove godine tjedan dana uživati u sjajnim glazbenim nastupima (Luka Nižetić, Zorica Kondža, glazbeni sastav „Baruffa“, Joso Butorac, „Trio Vivak“, klapa „Tramuntana“, klapa „Kala“, glazbeni sastavi „Infinity Band“, „Trio Crikvenica“, „Klamaruša“, „Mirakul“ i „Trend“), dječjim likovnim i edukativnim radionicama, a na bogatu tradiciju će nas podsjetiti prodajne izložbe, izložbe u muzeju i Kućici od ribari, Festival čakavske besede „ČAfest“… Atrakcija će zasigurno biti jedrenje i veslanje na drvenim barkama u sklopu „Smotre tradicijskih barak“ koje će se održati 2. rujna u Crikvenici, kao i plovidba ribarskim brodovima za goste Crikvenice, koja vas očekuje 28. kolovoza i omogućuje vam da budete aktivni sudionik ove predivne tradicijske priče. Nipošto ne propustite gastro ponudu u kućicama na tri lokacije u centru grada („Fish street food zona“, „Primorska riblja kuhinja by ‘Jadran’“, „More na tanjuru“) te vinski kutak „Vina Kvarnera“, budući da se konzumacija ribe savršeno nadopunjuje s kapljicom vina.  A ukoliko želite naučiti nešto više o vinima i dobro se zabaviti, dobrodošli ste na vinske radionice na koje se možete prijaviti osobno u Turističko – informativnom centru u Crikvenici ili mailom na adresu prijava@tzg-crikvenice.hr. Svaki dan tijekom „Ribarskoga tjedna“ centrom grada zaplivat će sirene. Vaš je zadatak da pronađete sirenu (jedna dnevno), donesete ju u Info centar Crikvenica i osvojite nagradu.

Također, ne zaboravite se fotografirati na našim foto pointovima kako biste kući ponijeli lijepu uspomenu i provozati se na našem panoramskom kotaču po promotivnim cijenama tijekom slavljeničkog tjedna. Sva ljepota i raznolikost Crikvenice zrcali se u „Ribarskome tjednu“, na vama je samo da izaberete što prije vidjeti i doživjeti.

TZ grada Crikvenice