6. MEĐUNARODNI BICIKLISTIČKI MARATON U CRIKVENICI

Nakon što je Crikvenica bila domaćin međunarodno poznate biciklističke utrke „Tour of Croatia“ u travnju, svibanj nam donosi još jednu biciklističku poslasticu. Riječ je o 6. XC maratonu „Crikvenica“ koji će se održati u nedjelju 13. svibnja 2018., sa startom i ciljem na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. To je utrka koja se boduje za maraton „Kup Hrvatske 2018.“ te Nacionalno prvenstvo u maratonu.

Kategorije natjecatelja koji će sudjelovati na ovogodišnjem maratonu su: Elite&U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Elite (W), Veterani A, B, C, D Sport, Rekreativci 1 i 2, Rekreativke 2 te Kadeti i Kadetkinje.

Osim staze A i staze B, ove godine je novost staza C, namijenjena prvenstveno rekreativcima i najmlađoj natjecateljskoj kategoriji – Mlađim juniorima (bivša kategorija Kadet). Duga je 32 km i ima oko 560 m uspona.

Od glavnog gradskog trga, uz policijsku pratnju, natjecatelji kreću gradskim ulicama prema Grižanama. Staza A kod kod Gradske sportske dvorane vodi desno, nastavlja preko mjesta Saftići lijevo prema predjelu Peski, Tić i Kalac, gdje je poprilično zahtjevan teren od 26. do 31. kilometra. Nakon spusta vozači A staze dolaze ponovno na predio Peski gdje nastavljaju dalje trasom staze B prema Pašlinu, Lukovu i Tiću. Nakon Tića i posljednje feed zone, slijedi spust prema Grižanama i Kotoru s ciljem na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Obzirom da maraton ima vremensko ograničenje, svaki natjecatelj koji na posljednju kontrolnu točku stigne nakon 5:00 h, bit će isključen.

Program će se održavati prema sljedećem rasporedu:

8:30 – 10:00 – preuzimanje startnih brojeva

10:30 – start utrke (A staza)

11:00 – start utrke (B staza)

11:30 – start utrke (C staza)

Svi vozači koji nemaju godišnju licencu, a žele se natjecati u kategorijama Sport, Veterani, Rekreativci 1 i 2 ili Rekreativke 2, moraju izraditi jednodnevne licence.

 

Organizator 6. XC maratona „Crikvenica“ je Biciklistički klub „Crikvenica“, a suorganizator Turistička zajednica Grada Crikvenice

Pokrovitelji su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Crikvenica

Sponzori su Adria Casino d.o.o., Hoteli „Njivice“, Keindl Sport trgovina d.o.o., Cocktail Bar „Tunar“ Selce, Planinarski dom „Vagabundina koliba“, Auto Marketing d.o.o. i „Eko-Murvica“ d.o.o.

 

Svi ljubitelji sporta, biciklizma i dobre zabave, posjetite Rivijeru Crikvenicu i priuštite sebi sportsko-rekreativni vikend!

PR: TZ grada Crikvenice