7. CU’FUS – Cirkuski ulični festival u Samoboru 18. – 21. svibnja 2017.

Ovogodišnji, sedmi po redu, Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU’FUS) trajat će četiri dana, na Trgu kralja Tomislava i u parku kod Samoborskog muzeja, a počinje u četvrtak, 18. svibnja u 19:00 sati PARADOM i performansom otvaranja festivala. U petak, 19. svibnja u 11:00 sati u parku se odvija CIRKoKOLAŽ (predstava za najmlađe), a od 17:00 – 24:00 će se održati 6 predstava i 2 performansa. U subotu i nedelju je također planiran bogat cirkuski ulični program (preko 15 predstava dnevno), CU’FUSEK (dječji program, predstave i animacija), CIRKUSKA GALA VEČER, CHILLIBAR NA CU’FUS-u (dnevni glazbeni program u parku), CU’FUZIK (glazba na CU’FUS-u), CU’FUSARIJE (cirkuske radionice), prezentacije na CU’FUS-u, eko kutak, gastro ponuda, nagradne igre i još puno, puno cirkusarija… U nedelju, 21. svibnja u 20:30 CU’FUS zatvara cirkuska poslastica CIRKOBALKANA KAOS CABARET na pozornici u parku kod Muzeja.

CU’FUS nudi mnoštvo domaćih i međunarodnih uličnih predstava s područja cirkuske umjetnosti. Umjetnici koji ove godine sudjeluju na CU’FUS-u, istražuju razne sfere cirkusa što uključuje  eksperimentiranje s različitim novim medijima (glazba, suvremeni ples, mima, fizički teatar, digitalna umjetnost…). Na taj način se posjetiteljima Festivala pruža iskustvo suvremenih cirkuskih dostignuća. Neki od umjetnika su: Irrwisch teatar (Austrija), Rogor cirkus (Slovenija), EIA (Španjolska), Cia Vaques (Španjolska), CirkoBalkana Kaos Cabaret (Balkan i šire), La belle Apocalypse (Francuska) i mnogi, mnogi drugi…

Ovogodišnji posebni događaji su:

  • spektakularni GALA SHOW, koji će se održati 20.5 u 21:00 sat na pozornici u parku kod Samoborskog muzeja (na njemu ćete moći vidjeti cirkuske točke umjetnika koji nastupaju na ovogodišnjem CU’FUS-u)
  • veliko iznenađenje festivala (bit će objavljeno na službenim stranicama tjedan dana uoči početka Festivala)

Novitet festivala je CU’FUS VISUAL ART – LightMotif koji predstavlja „LightBox“  (petak, 19.5  i subota, 20.5 od 21:00 – 00:00 u parku kod Muzeja). Radi se o interaktivnoj video instalaciji koja omogućava manipulaciju videom u živo, pomoću bilo kojeg predmeta koji se stavi na osvijetljenu površinu LightBox-a.

Sav program na CU’FUS-u je besplatan s „obaveznom“ donacijom u šešir umjetnika….

PR: TZ grada Samobora