7. izdanje Baška Outdoor Festivala 17.10.2021.

Najavljujemo sedmi po redu Baška Outdoor Festival koji nudi uživanje u brojnim outdoor avanturama, točnije u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanje na stijeni i ziplinea, sve uz posebne pogodnosti smještaja i brojne popratne sadržaje!

Festival je u svom petom izdanju, 2019. godine, osvojio nagradu najboljeg outdoor događaja prema ocjenjivanju najvećeg outdoor magazina u Hrvatskoj “People Outdoors” – projekt Prvi Outdoor Oscar te potvrdio status najposjećenijeg izvansezonskog događanja na otoku Krku, s brojnim sudionicima koji su uživali u raznovrsnim mogućnostima outdoor avantura u Baški!

Zahvaljujući prirodnim ljepotama jedinstvenog krajolika Baške, koje su idealna kulisa za različite vrste outdoor aktivnosti, svi zaljubljenici aktivnog i sportskog načina života pronaći će nešto za sebe u bogatom trodnevnom programu ovogodišnjeg izdanja Baška Outdoor Festivala, koji organiziraju Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima sportskih sadržaja.

Program počinje u petak, 15. listopada, avanturom Zip & Fly organiziranom u suradnji sa Zipline Edisonom, na kojoj će svi avanturisti tijekom petka, subote i nedjelje (uz prethodnu najavu) moći, po promotivnoj cijeni za sudionike BOF-a, isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra!

U subotu, 16. listopada, svim posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nude se brojni izazovi, a najveći među njima možda je koju aktivnost odabrati za sebe, ili cijelu obitelj. U natjecateljskom dijelu za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira 5. izdanje sada već legendarnog Krk’n’Roll MTB Maratona (e-bike i mtb), s tri staze različitih duljina, 60, 40 i 30 km, namijenjene ženama i muškarcima.
Ljubitelje traila također čeka poslastica, 11. izdanje prve hrvatske trail utrke Krk’n’trail, treking natjecanja koje organizira Treking liga i to u tri kategorije: 7, 14 i 24 kilometra.

Kada završimo sa svim outdoor aktivnostima i proglasimo pobjednike Krk’n’traila i Krk’n’roll MTB Maratona, umor ćemo zamijeniti druženjem i zabavom na već tradicionalnom mjestu, u Porto Clubu Baška, službenoj After Race Zoni Baška Outdoor Festivala.

Izvan natjecateljskog dijela, nismo zaboravili ni na sportske penjače! Zbog velikog interesa za penjanje na prirodnim stijenama u okolici Baške, organizirali smo penjanje na 2 (od trenutno 4) penjališta, Portafortuni u subotu, 16.10. te penjalištu Belove stene u nedjelju, 17.10.
ProgramTouch the Sky prilagođen je i početnicima (od 12. godina starosti), koje će penjanju podučavati stručni tim Anima Adventures.

U nedjelju, 17. listopada, za one koji više vole planinariti, biti će organiziran izlet Rocky Hill Hike Tour, trasom dužine 12 km – Baška/Heritage hotel Forza – Zarok – ispod velog Gradaca – Ljubimer – Stanikovica – uvala Bracol – prijevoj Vraca – pješčara Zarok – Baška uz stručnu pratnju vodiča Promotiv Travel Outdoora. Izlet će svim planinarima omogućiti i upoznavanje s Baškom i okolicom, a obzirom na nevjerojatne vizure i netaknutu prirodu koja vas čeka iza svakog ugla, preporučamo obavezno nošenje fotoaparata!

Na ovogodišnjem Festivalu osigurali smo i zagrijavanje za dan prepun aktivnosti uz Flow2Glow Warmup Yoga (16.10. i 17.10.), a mislili smo i na najmlađe sudionike festivala koji će moći uživati u raznim aktivnostima u Outdoor kutku za djecu(16.10. i 17.10.) na zelenim površinama Zvonimir Sunny Hotela by Valamar.

Posjetiteljima je, kao i svake godine do sada, na raspolaganju i posebno povoljan smještaj kod partnera festivala, Valamar Riviere!

TZ Baška