AQUATIKA – otvorenje izložbe Endemi hrvatskih rijeka

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti, da bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima da se očuva biološka raznolikost i unaprijedi zaštita prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja, na Međunarodni dan biološke raznolikosti, obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

U povodu Dana zaštite prirode u Hrvatskoj i Međunarodnog dana biološke raznolikosti organiziraju se odgojne, obrazovne, rekreativne, stručne i druge aktivnosti, kojima se na primjeren način potiče i promiče zaštita prirode.

Aquatika tim povodom organizira izložbu fotografija “Endemi hrvatskih rijeka”, kojom ćemo na zanimljiv i edukativan način prikazati bogatstvo naših rijeka, uz poneku zanimljivost o endemskim vrstama riba. Ovim putem Vas sve pozivamo na svečano otvorenje izložbe

u utorak, 22. svibnja 2018. godine, s početkom u 10h na trgu Javne ustanove Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac,  Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1a.

Izložba je besplatna za sve posjetitelje, a bit će postavljena deset dana – do 31. svibnja 2018.
Dođite i saznajte nešto više o biološkoj raznolikosti rijeka te našim endemskim vrstama riba.

Podsjetimo, Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac nastala je u okviru projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“, kojega je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. u iznosu od 36.222.282,45 kuna, dok je ukupna vrijednost cijelog projekta iznosila 36.691.939,25 kuna.

PR