Blues kamp u Čigoču

Potaknuti ljepotom i jedinstvenošću  naše Županije, Prekrasnog okruženja i neposredne blizine Parka prirode Lonjsko Polje, Povijesnim i kulturnim bogatstvima naših gradova,šestu  godinu za redom u organizaciji Poprock škole kreće međunarodni blues kamp. Jedinstven ne samo u Hrvatskoj nego u Europi s obzirom na činjenicu da se održava u netaknutoj prirodi, u srcu Parka prirode Lonjsko polje.  Eminentni mentori,  poznati glazbenici-umjetnici,  predavači najprestižnijih muzičkih obrazovnih ustanova ove vrste glazbe iz  Hrvatske i svijeta daju veliki doprinos ovom projektu,  kao i učešće polaznika iz regije i država europske unije. Uz Hrvatske  i Europske blues legende imali smo  veliku čast   ugostiti   gospodina  Jay Sielemana , dugogodišnjeg  predsjednika  i izvršnog   direktora   Blues Fundation  izAmrike, koji je vrlo aktivno učestvovao u radu kampa i proglasio ga jedinstvenim u Europi.

Na terasi restorana    „TRADICIJA ČIGOĆ“  nakon dnevnih radionica svaku večer  održavamo    blues večeri  pod nazivom “SAVA-STRUG-DELTA-BLUES” na kojima nastupaju vodeći    blues bendovi. . Međunarodni  Blues Kamp  osim glazbe sadržava  mnoštvo raznih aktivnosti , od  likovnih i kiparskih radionica,  plivanja, bicikliranja, pecanja i jahanja.  Ovakav vid učenja i druženja   kroz glazbu  pomiče  granice i barijere , stvara  dodanu vrijednost . Poseban šarm i kvalitetu   blues kampu daju zajednički nastupi mentora i učenika, koji  stvaraju čaroban  osjećajsljubljen sa vrhunskim  bluesom i kreketom  žaba u  prelijepim i jedinstvenim   posavskim  noćima.

Do sada su nam u kamp dolazili učenici iz Bugarske, Bosne, Slovenije, Srbije, Španjolske, Njemačke, Norveške i Hrvatske.  Boravak polaznika kampa iz raznih država,  teprisustvo domaćih i stranih rock  legendiu   kampu   privlači i   veliki broj publike ali i  medijsku pozornost, kako   televizijskih i radijskih kuća, tako i raznih portala  i pisanih medija.          Stvorili smo  jednu novu turističku ponudu naše Županije. Spojili smo  ekološki, seoski i gospodarstveni turizam sa bluesom i rock’n’ rolom.

Za naš rad dobili smo visoka međunarodna i  domaća priznanja. Prošle  godine   smo u Memphisu, kolijevci svjetskog bluesa od  krovne svjetske udruge, Blues Fondation, za  Blues kamp Lonjsko polje   dobili najveće moguće  priznanje KEEPING THE BLUES ALIVE. Poprock škola je kao organizator kampa dobilai od Ministarstva za turizam posebno priznanje,  povelju  BRONČANI SUNCOKRET TURIZMA za inovativnost kulturne i turističke ponude u ruralnim područjima. Iz godine u godinu Blues kamp ima sve veću  važnost  za glazbeni turizam.Dajemo  veliki doprinos kulturnoj i turističkoj ponudi Grada Siska,  Lonjskog polja, Županije  i na kraju  Republike Hrvatske.

To samo potvrđuje našu viziju da Međunarodni Blues KampLonjsko polje jednog dana  postane edukativno- glazbeni centar  za mlade  cijelog svijeta.

Ovom prigodom vas pozivamo na  radionice i blues večeri u  Međunarodni blues kamp  koji se ove godine održava od 21. do 23 Kolovoza u Lonjskom polju-Tradicije Čigoć.

PP Lonjsko polje