Čak 20 vrhunskih chefova kuha na Food Film Festivalu Zagreb By Coca-Cola

Grad Zagreb i njegov najljepši park, Zrinjevac uskoro će, već ovaj petak, od 8. pa sve do do 17. rujna uz najfiniji filmski festival, Food Film Festival Zagreb, živjeti pravu gurmansko-filmsku priču. Uz savršene filmove u kojima hrana igra glavnu ulogu i delicije s ugostiteljskih kućica, delicije će spravljati i naši chefovi na kulinarskim radionicama koje će se svakodnevno, u popodnevnim satima održavati u paviljonu.

Prva kulinarska radionica tako počinje u subotu 9.9., a na njoj će tajne wokova otkrivati Matija Nikolić, poznatiji kao “Wok by Matija” za Kotanyi te Vesna Miletić iz poznatog zagrebačkog restorana “Tač” koja svake godine na Food Film Festivalu oduševi brojne posjetitelje tajnama iz svoje kuhinje.

Nedjelja je rezervirana za našu pjevačko-gurmansku zvijezdu Luku Nižetića koji kuha na Coca-Colinoj radionici kao njihovo novo zaštitno lice te poznatu slastičarku Ladu Osredečki Lady cake koja će pokazati kako možemo ukrasiti torte uz Cake decoration (Ukrasi za torte).

U ponedjeljak racu s mlincima na svoj način priprema Irac Chef Stephen Breslin iz zagrebačkog bistro Bulldog, a latino-američke quesadille Chef Mario Mihelj iz popularnog zagrebačkog restorana El toro.

U utorak na Zrinjevcu gostuju sjajan mladi Chef Melkior Bašić iz Boutique hotela Alhambre (Lošinj hotels&vilas)  i poznata Chefica Marina Gaši iz novigradskog restorana Marina.

U srijedu kuhaju Chef Goran Brnčić iz zagrebačkog restorana Oxbo iz Double Tree by Hilton Hotela Zagreb i Kanađanka Chefica Priska Thuring iz prestižnog zagrebačkog restorana Dubravkin put koja će ovaj put kuhati isti menu iz filma Potpuni stranci (Perfect strangers) koji će se i prikazati istu većer, a 4 para će imati sreću da tu večer Priska kuha samo za njih.

U četvrtak svoju radionicu imat će dvojac iz dva prestižna jadranska restorana Opat, Kornati i Boba, Murter Ante Božikov i Vjeko Bašić te najbolji kuhar među vinarima Mladen Rožanić koji će sljubiti svoja Roxanich vina i pjenušce s delicijama koje će pripremati.

U petak putem streaminga pratit ćemo pripremu couscousa s povrćem i janjetinom, tipičnog marokanskog jela koje će pripremati njihov poznati Chef Abdelghaffar Bougrine u hotelu La Sultana Marrakech u Maroku, a ujedno će na Food film festivalu Zagreb u isto vrijeme isto jelo u ime Veleposlanstva Kraljevine Maroko pripremati Chefica Malika El Machichi.

Poslije marokanske radionice, za Coca-Colinu radionicu kuhat će Luka Nižetić, a ispred jednog od najboljih zagrebačkih restorana “Mano2” poznati Chef Hrvoje Kroflin.

U subotu za posjetitelje festivala Vindija priprema Cekin i Vindon GMO free roštilj, za Zepter kuha presimpatična Chefica Petra Gerić te simpatičan i uvijek nasmijan Chef Pero Savanović iz primoštenskog restorana Mediteran.

Zadnji dan u nedjelju 17.9. treću godinu za redom na Food film festival by Coca-Cola kuhat će Chef Christian Misirača i jedan od najvećih gurmana u Hrvata Rene Bakalović. Poslije njih, kuharsku kuhaču preuzimaju  gastronomski ekspert Veljko Barbieri i dvije mame Suzy Josipović Redžepagić i Vesna Orlovac, a na poslijednjoj ovogodišnjoj radionici, sad već tradicionalno, po treći put, kuha Igor Tomljenović iz popularnog zagrebačkog bistroa Lari&Penati.

Sva jela koja naši Chefovi skuhaju na radionicama u Zepterovom posuđu, uz Kauflandove namirnice, Kotanyi začine, kavu Vergnano i vino Jeruzalem, Ormož, podijelit će se gostima festivala.

Za sve dodatne informacije i detaljan program filmova, radionica i raspored kućica posjetite Facebook ili web stranicu festivala

PR: Sarah Josipović