ČAROBNE RIJEČI ZA VIKEND SU: MAŠKARE CRIKVENICA!

Maškarana prognoza za sljedeći vikend glasi: Crikvenicu očekuje posebno povoljna i ugodna fronta zabave. Bit će veselo, rasplesano i raspjevano, a posjetitelje se upozorava da se pripreme za iznimno topao ugođaj s brojnim naletima smijeha.

 Subota navečer, 28. siječnja 2017., rezervirana je za još jednu maškaranu zabavu u crikveničkoj sportskoj dvorani. Grupa “Point” će zagrijati publiku, a glavni gost večeri je Jole, omiljeni glazbenik svih generacija. Nema sumnje, uz jednoga od najboljih i najveselijih zabavljača, čeka nas prava fešta do ranih jutarnjih sati. Bit će i puno prilika za veselo poziranje pred maškaranim objektivom, što znači samo jedno: posebne maškarane foto uspomene, koje će se već sljedećega dana naći na maškaranoj stranici www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica.

A budu li posebno kreativni i istaknu se svojim maskama, maškarani posjetitelji će i ove subote moći kući otići s nekom od vrijednih nagrada za pojedinačnu ili grupnu masku.

U nedjelju, 29. siječnja, u Crikvenici se priprema prava maškarana poslastica na otvorenom, koju su mnogi nestrpljivo iščekivali punih godinu dana. U jednome će se danu spojiti dvije tradicionalne maškarane povorke – Dječja i Velika. Prvi će, naravno, krenuti mališani, i to oko 11 h s Gradske plaže u Crikvenici. Dječja maškarana povorka ove godine okuplja 14 zaigranih i veselih grupa s preko 900 sudionika s područja Grada Crikvenice, Bribira, Triblja, Novog Vinodolskog, Kraljevice, Bakra, Hreljina i Škrljeva. Genijalnih ideja im, naravno, nije nedostajalo pa su svoju maštu i umijeće pretočili u zanimljive maske, kao što su veseli gusari, animalsi, Olafi, šarene maškarice, vilin konjici, dalmatineri i mali zeleni.

Četrdesetak grupa s oko 1400 sudionika (od kojih je petstotinjak umirovljenika) Velike maškarane povorke kreće u 14 h s Črnoga mula prema centru Crikvenice, gdje će se predstaviti brojnim posjetiteljima. Jednako će dojmljive biti tradicijske maske, koje u sebi nose originalnu priču i čuvaju običaje kraja iz kojega potječu ili pak moderne maske, inspirirane, primjerice, aktualnim društvenim životom.

Uz lokalne grupe s crikveničko-vinodolskoga područja, na Velikoj će maškaranoj povorci, među ostalima, sudjelovati i maškare iz Turčišća, Karlovca, Poreča, Rijeke, Ivanić Grada, Hreljina, Praputnjaka, Škrljeva,  Bakra, Zlobina, Krasice, Viškova, Žejana, Brod Moravica, Lokava, Kraljevice, Šmrike, Drivenika, Grižana, Bribira, Novog Vinodolskog, Paga te Ptuja i Topolca iz Slovenije. Nakon što predstave svoje ovogodišnje maske, nastavit će se zabavljati u Gradskoj sportskoj dvorani u društvu prijatelja, obitelji i dragih ljudi.

Naravno, ne smije se zaboraviti ni na “Veselu maškaranu škrinjicu”, koja sve do 1. ožujka nudi brojne pogodnosti i popuste, a detalji o blagu koje skriva nalaze se na letku Maškara 2017. i web stranici www.maskare.net, koja otkriva i ponudu smještaja za vrijeme trajanja ovogodišnjih Maškara.

 Zapamtite, čarobne riječi i za ovaj vikend glase: Maškare Crikvenica!

Vidimo se i na www.maskare.net i Fejsu Maškare Crikvenica!

Organizator Maškara 2017. u Crikvenici je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizatori “Ekskluziva” d.o.o. Rijeka i “Jadran” d.d. Crikvenica. Surganizator dječje povorke je Društvo “Naša djeca” Grada Crikvenice. Suorganizatori povorke umirovljenika u sklopu Velike maškarane povorke su Udruga umirovljenika Grada Crikvenice “Sunce” i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, a pokrovitelj Matica umirovljenika Primorsko-goranske županije.

Generalni pokrovitelj Maškara 2017. je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su “Eko-Murvica” d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica, “Erste & Steiermärkische Bank” d.d., “Adrialin”, Ožujsko pivo, “Pavlomir” d.o.o., Hotel “Marina” Selce, DC “Mihurić” Selce, “Marinero Tours”, “Fizio Vita” d.o.o. i “Hyper dizajn” d.o.o.

Medijski pokrovitelji su Novi list, Večernji list i Radio otok Krk.

 

PR: Marijana Biondić,  direktorica TZG Crikvenice