Čarolija DunavArt Festivala nakon Erduta i Vukovara seli u Baranju i Ilok

Prošlog vikenda otvoreno je drugo izdanje DunavArt Festivala u Vukovaru i Erdutu. Nadmašujući sva očekivanja, prvo izdanje DunavArt Festivala u 2017. godini okupilo je više od 10.000 posjetitelja od kojih su se mnogi vratili i ove godine.

U Vukovaru nakon svečanog otvorenja Festivala izložbom „Slikanje svijeta“, akademskog slikara Tomislava Buntaka, posjetitelji su uživali u okusima vrhunskih vina s Dunava. Koncertni program otvorili su Putokazi uz jazz glazbenika Zorana Majstorovića koji su posjetiteljima darovali pravi umjetnički doživljaj, nakon kojih je nastup austrijskog benda Die Wandervögel oduševio svojim jedinstvenim izvedbama.

Idućeg dana je u suncu okupanim Erdutskim vinogradima program je započeo otvorenjem izložbe svjetlosno – ambijentalnih instalacija „Privremeni ambijenti“, koja je nastala kroz suradnju Udruge UKRO (projekt MMML Studio), autori koji su predstavili svoj rad su Angela Turkalj – „Grafička instalacija“, Mario Čaušić s radom „Obrnuti tok“ i Mario Matoković – „Kuća na kraju…“. Nakon svečanog otvorenja Festivala posjetitelji su uživali u poeziji Enesa Kiševića uz vođenu degustaciju vina. „Okuse Dunava“, jela i vina Srednjeg Dunava (Vojvodine, Slavonije, Baranje i Srijema) upotpunjavao je glazbeni program koji je pripremio DJ Flegma. Koncertni program otvorila je Zemlja gruva, poznati beogradski bend koji je rasplesao okupljene i zagrijao ih za Scifidelity Orchestra, vješte meštre na instrumentima koji žare i pale jazz izvedbama ulice i pozornice.

Nadolazeći vikend donosi nastavak DunavArt festivala bogatim programom u Batini i Iloku.

U Batini posjetitelje očekuje ponuda vina Srednjeg Dunava – „Vina s Dunava“ i „Poezija u čaši“ u Barique Wine Baru. Posjetitelji će svoje nepce moći ugodno iznenaditi na Festivalu „tista“ gdje će se na moderan i suvremen način prezentirati tradicionalna šokačka gastronomija i tradicija podunavskog prostora. Odličnu glazbu koja odgovara vinima Baranje čast odabrati dobivaju DJ Umbo i deejayMilly, kao uvod u koncert kraljice sevdaha, Amire Medunjanin i vrućih salsa ritmova grupe Cubismo.

 

U najistočnijem gradu Hrvatske Festival se otvara uz Poeziju o Dunavu koju čitaju studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. U dvorcu Odescalchi posjetitelji će imati priliku okusiti tradicionalna jela s Dunava s Dunavskog stola i „Vina s Dunava“. Glazbeni program upotpuniti će The Frajle i Scharf Club Swing Quintet, s kojima je dobar provod zagarantiran. U sklopu festivala obilježiti će se Međunarodni dan Dunava memorijalnom utrkom čikala „Luka Kovačević“ oko Šarengradske Ade i dodjelom nagrada za Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja.

 

Ulaz na DunavArt festival je besplatan za posjetitelje, tako da se ovakvu priliku ne isplati propustiti. Vidimo se!

 

Za više informacija pratite Facebook događaj: DunavArt Festival 2018 / Erdut, Vukovar, Batina, Ilok

PR: Kreativna agencija Adverta