Četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon

U pripremi je spektakularno sportsko događanje na jednoj od najljepših lokacija na Jadranu na kojem se ove godine očekuje rekordan broj sudionika

  Nikad veći Falkensteiner Punta Skala triatlon ove godine okupit će više od 500 sportaša i rekreativaca. U suradnji s TZ Zadarske županije, TZ Grada Zadra i TZ Grada Nina, njegovo četvrto izdanje održava se 28. svibnja u atraktivnoj okolici Falkensteiner odmarališta Punta Skala u Petrčanima.

Ovo jedinstveno sportsko natjecanje ujedno je i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini uključujući i štafetu  koja se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21,1 kilometar trčanja. Riječ je o najzahtjevnijoj disciplini u kojoj će se okušati vrhunski profesionalci i oni najizdržljiviji.

Tu su još tri discipline namijenjene sportašima različite fizičke spremnosti i uzrasta. Za početnike idealan izbor predstavlja Supersprint Triatlon s 250 metara plivanja, sedam kilometara vožnje bicikla i 1,8 kilometara trčanja. Profesionalni atletičari, ali i amateri, izazov mogu potražiti u trčanju dionicom uz more dugoj pet ili deset kilometara.  Najmlađi sportaši zabavit će se u Akvatlonu s 80 metara plivanja i 800 metara trčanja, a za najizdržljivije i najbolje i ove godine bogate nagrade osigurali su Falkensteiner, Decathlon i SAUCONY.

„Da je Falkensteiner Punta Skala triatlon sve atraktivniji među ljubiteljima sporta dokazuje i činjenica da iz godine u godinu raste broj prijavljenih sportaša. Na prvom triatlonu 2014. bilo je stotinjak sudionika, godinu kasnije više od 400, dok se prošle godine natjecalo 450 sportaša i rekreativaca iz 12 zemalja. Ovo natjecanje omiljeno je i među poznatim osobama kojima je sport važan dio života. Tako na njemu već tradicionalno sudjeluju glumica Ecija Ojdanić, voditeljica Ana Radišić, fintess trener i glumac Mario Valentić te jedna od najpoznatijih hrvatskih triatlonki Đurđica Orepić“, poručuju iz Falkensteinera.

Koliko je Falkensteiner Punta Skala resort atraktivna lokacija za aktivni odmor i sportske pripreme potvrđuje i činjenica da se upravo u Petrčanima prošle godine pripremao dio austrijske reprezentacije za Olimpijske igre u Riju.

PR: Lollipop

Fotografije Darko Belančić i Filip Brala