Chef Marin Medak ispisao je dirljivu posvetu Bjelovaru kroz svoja tri burgera, a otkrivamo i sve delicije koje vas očekuju od 13. do 16. lipnja na prvom Burger Festivalu Bjelovar

Sitno brojimo do prvog Burger Festivala u Bjelovaru koji se otvara već ovog četvrtka, 13. lipnja točno u podne na prelijepom Trgu Eugena Kvaternika u sklopu 28. Terezijane.

A dok s nestrpljenjem iščekujemo kušati što su pripremili za premijerno predstavljanje u gradu koji je još 1756. godine osnovala carica Marija Terezija, prije svih smo dobili priliku zaviriti u ponudu koja će Bjelovarčane i sve njihove goste mamiti s kućica Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s burger by Ivan Pažanin, Good Food, Rougemarin, Picnic Mingle & Fun, K Dogs & Briocherie, te Ginglebells i Cocktail bara.

Kako je već najavio, Mate Janković u Bjelovar stiže sa svoja tri provjerena hita: Classicom, Pepper Jackom i Bacon Jalapeno burgerima, a sve ih spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja i svaki je s razlogom već stekao vojske obožavatelja diljem Hrvatske. Ivan Pažanin Bjelovarčane je odlučio zavesti svojim Original cheesburgerom, Basil Garlic burgerom, te već slavnim Crispy Kapula burgerom, i on ih sve spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja, te s posebnim mediteranskim štihom. Iz zagrebačkog Good Fooda pod motom “dobra hrana za dobre ljude”, stižu Double Trouble i King of BBQ koji sadrži dvostruku porciju burgera od 100 % domaćeg junećeg mesa, te Avokado Chic(k) sa crispy piletinom, avokadom, rikulom, cheddar sirom i mango-curry umakom. Zadarski Picnic Mingle & Fun u Bjelovaru će prvi put predstaviti svoj najnagrađivaniji burger u državi – Blackie burger, ali i ostatak svoje kreativne ponude kao što su Snow Burger, Burger od kozica  i Frenchie Burger, ali i svoja osvježavajuća pića, poput Proljetnog gina i Proljetnog spritza. Poznati su po filozofiji “kvaliteta dostupna svima” koja se odražava u svakom burgeru koji nude.

Posebno dirljivu i nostalgičnu posvetu Bjelovaru, gradu u kojem je služio vojni rok, ispisuje chef Marin Medak iz zagrebačkog Rougemarina koji stiže s tri prigodno osmišljene kreacije od kojih je svaka na svoj način posveta mladosti i gradu kojeg nosi u srcu. Burger Zvijerci koji čine brioche pecivo, 200 grama junetine, senf-mayo umak, iceberg salata, pečeno jaje, mesni narezak, ukiseljena cikla i chipotle umak. Ovaj je burger posveta je bjelovarskoj četvrti Zvijerci na sjeveru grada gdje je, tijekom dugih vojničkih straža spravljao obroke upravo s mesnim nareskom. Bjelovarskoj zoni Lepirac kamo je kao vojnik poslan gasiti požar baš na dan posjete njegove današnje supruge, Medak je posvetio posebno kreativan burger Kokičar Lepirac koji u brioche pecivu grli 200 grama junetine, tartar umak, crveno zelje, kokice s cheddar sirom i mladi luk. Treći, jednostavno nazvan Bilogorski burger posveta je legendarnoj Sireli, negdašnjem sinonimu Bjelovara kao grada sira. Zato Bilogorski burger u brioche pecivu krije 200 grama junetine, senf-mayo umak, salatu, topljeni dimljeni sir, špek, kiseli krastavac i ketchup. No Medakova nostalgična posveta vremenu služenja vojnog roka ne staje samo na burgerima, očitava se i u desertu koji je pripremio za prvi Burger Festival u Bjelovaru, a to je ni manje ni više nego sladoled – Pohana Snjeguljica koju će posluživati s umakom od šljiva i cimeta.

Slatkim brioche pecivima punjenim oft serve sladoledom posjetitelje će mamiti i kućica K Dogs & Briocherie na kojoj će se osim slatkih delicija, naći i slani corn dogs – američki hot dog u kojem se hrenovka umoči u tekuće tijesto, a zatim prži u ulju do zlatnožute boje. Sve ove gastronomske delicije pratit će kreativni autorski kokteli na Ginglebells kućici, kao i bogat izbor vrhunskih pića na Cocktail baru.

Kako ističu svi chefovi i organizatori, premijerno izdanje Burger Festivala Bjelovar izvrsna je prilika svim stanovnicima i gostima Bjelovara osobno iskusiti zašto je ovaj festival najomiljeniji među ljubiteljima vrhunskog street fooda, te rekorder po posjećenosti u cijeloj regiji.

Burger Festival Bjelovar trajat će koliko i Terezijana, od 13. do 16. lipnja, te biti omiljena grastro destinacija tijekom četiri dana carskog slavlja u kojima vas očekuje više od 160 različitih zabavnih i kulturnih programa, te čak 10 koncerata najpoznatijih imena domaće glazbene scene: od Parnog Valjka, Vanne i Martina Kosovca, Doris Dragović, Grše, Jelene Rozge, Dine Jelusića, Psihomodo Popa, te Sanje, Marinka i Zeca (ex Novi Fosili).

Sve detalje svakodnevno potražite na društvenim mrežama Burger Festivala, ali i službenim stranicama Terezijane.

Lokacija: Trg Eugena Kvatrenika Bjelovar

Radno vrijeme: 12:00 – 03:00 sata

Ulaz: besplatan

Zrinka Ferina