CRNA OVCA: TRI DANA JANJETINE, POZITIVNE ENERGIJE I VESELJA U BAŠKI NA OTOKU KRKU

Crna ovca, festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta u Bašku ove godine ponovno dovodi nove programe, izvođače, govornike i velik broj posjetitelja željnih gastronomskih delicija od janjetine i besplatnog programa koji će trajati od ranih poslijepodnevnih sati u petak 18. svibnja, do nedjelje, 20. svibnja.

Atraktivan trodnevni gastronomski, glazbeni, kulturni i sportski program festivala „Crna ovca“ realizira agencijski tim Studija Conex, uz podršku domaćina Općine Baška, Turističke zajednice općine Baška i glavnog sponzora partnera, Valamar Rivijeru d.d. 

Crna ovca je za Bašku kao jednog od turističkih predvodnika Kvarnera i vodeće mjesto u turizmu Krka dobar uvod u sezonu, tumači načelnik općine g. Toni Juranić i dodaje: „Bogata povijest Baške, njezina suvremena ponuda smještaja i turističkog sadržaja dobila je u Crnoj ovci svojevrstan presjek. Veseli nas da su gosti prepoznali kvalitetu ponude i suradnju svih uključenih u realizaciju festivala, od organizatora do izvođača, lokalnih ugostitelja, iznajmljivača, udruga i hotelijera“.

„Prošlogodišnje ponovno pokretanje Crne ovce pokazalo se punim pogotkom, mještani Baške i otoka Krka, zajedno s više tisuća posjetitelja prošlogodišnjeg izdanja festivala odmah su se raspitivali za ovogodišnji termin. Nismo ni trenutka dvojili, a da su gosti već spremni i željno očekuju proljetni vikend u Baški, pokazuju vrtoglave brojke pregleda i dijeljenja našeg prvog ovogodišnjeg promotivnog spota kao i pozitivni komentari posjetitelja naših stranica na društvenim mrežama. Crna ovca i ove će godine svima u Baški donijeti tri dana pozitivne energije i  nepatvorenog veselja“, izjavio je g. Boris Lešić, direktor Studija Conex, organizatora Crne ovce.

Crna ovca ponovno je postala vjesnik početka sezone u Baški, kaže gospođa Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Općine Baška: „Iako se rezultati su turizmu često iskazuju kvantitativno ostvarenim noćenjima, Crna ovca kao zaokružena manifestacija, koji kombinira kulturu, zabavu, gastronomiju te sportske outdoor aktivnosti poput biciklizma, trekinga i trail trčanja, važna je za jačanje ponude Baške kao atraktivnog odredišta u predsezoni i postsezoni. Time se odlično uklapa u našu viziju Baške kao mjesta koje cijelu godinu nudi dobro osmišljene sadržaje za različite kategorije turista“.

  1. Mile Pavlica, destinacijski direktor Valamar Rivijere za otok Krk koja je ove godine ponovno uz financijsku podršku Crnoj ovci na raspolaganje za program ustupila i svoje lokacije, naglašava: „Jedna od osnovnih Valamarovih strateških odrednica je i razvoj destinacije sinergijom lokalne zajednice i naše kompanije, koja rezultira novim sadržajima i obogaćivanjem ponude, baš poput Crne Ovce u Baški. Sadržaji su važna komponenta turizma danas, jer su današnji gosti aktivni i znatiželjni te traže puni doživljaj destinacije. U Valamaru smo svjesni da je uz investicije u smještaj potrebno ulagati u sadržaj kao motiv dolaska naših gostiju, ali i u raznovrsnost ponude s naglaskom na autentičnost“.

Glazbena ponuda ove se godine diči imenima poput grupa Detour, Psihomodo pop, My Buddy Moose i Urban & 4, koji će od 18. do 20. svibnja protutnjati pozornicom u Baški na Krku i rasplesati posjetitelje festivala.

Iz ovogodišnjeg programa valja izdvojiti vođene planinarske i biciklističke ture u kojima će sudjelovati brojni rekreativci koji će posjetiti najvažnije baščanske povijesne i kulturne lokacije, jedriličarsku regatu „Corinthia Cup – Memorijal Jure Vukasović“, dječji nogometni turnir Crni Jancić i memorijalni nogometni turnir Ivica Juničić – Junac. Vraća se i astronom, g. Korado Korlević iz Višnjanske zvjezdarnice koji će ove godine održati predavanje pod nazivom „Budućnost pripada nekolicini nas koji smo još uvijek spremni zasukati rukave“.

Uz atraktivan gastronomski, kulturnoumjetnički i sportski program, ove će godine u Baški posjetitelji prvi put moći gledati i Međunarodno natjecanje u striženju ovaca koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske, još jedne od vještina koje danas nije moguće vidjeti na svakom koraku, a duboko je povezana s tradicijom Baške.

Uz specijalitete od autohtone bašćanske janjetine nitko neće ostati gladan, a moći će se kušati i ostali tradicionalni otočki proizvodi. Uz već navedene headlinere, na Crnoj ovci će ove godine posjetitelje tijekom cijele subote zabavljati DJ Dr. Smeđi Šećer, dok će u na maloj pozornici, koja je ove godine prvi puta u pogonu, nastupiti krčka glazbena skupina Grapevine Babies.

Sve informacije o cjelokupnoj ponudi, lokacijama svih priredbi i smještaju gosti mogu pronaći na internet stranici www.crnaovca.com.hr, a Crnu ovcu možete pratiti na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/crnaovcaevent/?fref=ts

PR: Studio Conex