Dani Esplanade štrukli u Le Bistrou

Potražite savršenu okrepu u hladne zimske dane i ugodite svojem nepcu uz vruće, zapečene i primamljive Esplanade štrukle.

Od 13. siječnja do 5. veljače u Le Bistrou vas očekuje posebna poslastica – tri tjedna slasnih Esplanade Gourmet štrukli po posebnoj cijeni od 45 kn po porciji.

Ovaj dugogodišnji specijalitet kuće odlikuje domaća tehnologija izrade.
Tradicionalno ručno vučeno tijesto punjeno svježim sirom, preliveno finim vrhnjem i zapečeno u pećnici – za neodoljiv delikatesni doživljaj.

Vidimo se u šik Le Bistrou!

Esplanade štrukli

Iz seoskih kuhinja u elitne restorane

Specijalitet kuće je tradicionalno ručno vučeno tijesto pečeno u pećnici iz koje buja svježi sir preliven finim vrhnjem za apsolutni delikatesni doživljaj. Esplanade priprema najbolje štrukle u gradu gotovo cijelo stoljeće, a potražnja za ovim zagrebačkim specijalitetom ne pokazuje znake posustajanja.

Samo 60 kuna za porciju, a dostupni su i zamrznuti, tako da ih možete pripremati u toplini vlastitoga doma za vaše najmilije kada god poželite.

Povijest pripremanja štrukli u Esplanadi

Tradicionalni specijalitet Hrvatskog zagorja, štrukli, proizišao iz brežuljkastog podneblja pitoresknih oranica i pašnjaka, zauzeo je važno mjesto u ponudi hotela od prvih dana.

Štrukli su lansirani još davne 1951. godine kada su se našli na jelovniku hotela Esplanade koji je sve do današnjih dana zadržao tradiciju pravljenja i posluživanja ove neodoljive delicije. Stoga su Esplanade i štrukli u posebnoj emotivnoj vezi koja i danas traje.

Ideja je potaknuta željom kulinarskih majstora da iz autohtonih regija Hrvatske prikupe recepture prokušanog i posebnog ukusa. Gastronomski gurui već su tada prepoznali značaj nacionalnih jela i održavanje njihove tradicije jer je to najljepša pozivnica gostima koji žele uživati u gastronomskim čarolijama.

Ručno rađeni specijalitet

Gourmet Esplanade štrukli nametnuli su se svojom neospornom kvalitetom, ručnom tehnologijom izrade i dugom tradicijom spravljanja iz starih zagorskih trpeza pred zahtjevne goste istančanih čula. Osim rukom miješanog tijesta koje se razvalja, puni i preklapa te isključivo odvaja tankim porculanskim tanjurićem, Esplanadini štrukli ručno se pakiraju te tako spremni zamrzavaju i prodaju u Le Bistrou.

PR: Esplanade