DAN(I) TURIZMA U SELCU

Jedan je dan u kolovozu rezerviran za posebno slavlje u Selcu. Tradicija je to koja traje već više od pedeset godina. Vezuje se uz 4. kolovoza davne 1894. godine, kada se otvorilo prvo kupalište u Selcu pa se toga dana obilježava Dan turizma.

Posljednjih nekoliko godina već nekoliko dana ranije počinju događanja koja najavljuju ovu važnu obljetnicu, a ove se godine Dan(i) turizma u Selcu održavaju od 1. do 4. kolovoza. Dani su to u kojima će posjetitelji uživati u zabavnim događanjima na nekoliko lokacija u mjestu (centar, Polača, riva). Primorska noć u sklopu koje će izlagači nuditi prirodne proizvode i originalne rukotvorine, susret primorskih zborova, glazba i ples na rivi, raznovrsna gastronomska ponuda i dinamične ljetne igre samo su neki od zanimljivih sadržaja. Na sam Dan turizma, 4. kolovoza, ribari će tradicionalno već od jutra na rivi peći ribice, začinjene domaćim vinom i primorskom pjesmom. Večer je rezervirana za karavansku vožnju brodicama, koje će, osvijetljene romantičnim feralima i ukrašene jasenovim granama, predvoditi drveni jedrenjak “Paša”. Za zabavu na rivi će biti zaduženi Melanija Purić i grupa “Xfinity”, a opuštena će ljetna večer završiti ponoćnim vatrometom.

DAN(I) TURIZMA 2017. – PROGRAM:

utorak, 1. kolovoza

CENTAR

-18:00 – Primorska noć – bogata ponuda prirodnih i domaćih proizvoda (sir, med, džem, likeri…), originalni suveniri i rukotvorine, gastro ponuda i zabava uz tradicionalnu primorsku glazbu

srijeda, 2. kolovoza

POLAČA

20:30 – Selačke ljetne igre (animacija i natjecanje ekipa u zabavnim igrama)

20:30  – Nastup sastava “Klamaruša”

21:15 – Zabava uz hranu, piće, glazbu i ples

četvrtak, 3. kolovoza

CENTAR

21:00  – Susret primorskih zborova (KUD “Neven” Selce, KUD “Jelena” Dramalj, KUU “Sklad” Bakar, Vokalna ženska skupina “Lipa” Litija)

petak, 4. kolovoza

CENTAR

10:00 Ribice i vino uz muzički sastav “Trio Crikvenica”

20:00 Fešta (Melanija Purić i grupa “Xfinity”)

20:30 Noćna vožnja osvijetljenim brodicama

24:00 Vatromet

 

Uživajte s nama od 1. do 4. kolovoza na Danima turizma u Selcu!

Veselimo se vašem dolasku!

 

PR: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice