DECANTERI S KVARNERA NAJAVLJUJU WineRi23

Kao najava Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi23, 9. ožujka u 18:00 sati će se u atraktivnom prostoru novootvorene vinoteke Wine&co pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kvarnera i Udruženja Kvarner Wines održati degustacijska radionica „Decanteri s Kvarnera“ koju će voditi ambasadorice branda TZ Kvarnera Kvarner Wines i vrsne sommelierke – Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Marinela Mrkonja, Monika Neral i Martina Škarica.

Kvarner je vinska regija s čak 36 autohtonih sorti grožđa te regija koja posljednjih godina bilježi značajan rast u ponudi i kvaliteti vina, o čemu svjedoče i brojne nagrade koje kvarnerska vina osvajaju. Tako su kvarnerski vinari prošle godine ostvarili do sada nezapamćeni uspjeh i na Kvarner donijeli čak 11 medalja s prestižnog i najvećeg svjetskog natjecanja – Decanter World Wine Awards 2022., nakon što su po jednu medalju na ovom natjecanju osvojili 2021. i 2019. godine.

Polaznici će imati priliku kušati čak 16 nagrađenih vina s Kvarnera te produbiti svoje vinsko znanje i naučiti nešto novo o stilistikama autohtonih kvarnerskih vinskih sorti i utjecaju kvarnerskog terroira na organoleptiku ovih vina. Osim degustacije nagrađivanih vina, polaznici će imati priliku proširiti svoje znanje o proizvodnji različitih stilova vina te o vječnim dilemama koje muče mnoge vinske zaljubljenike i entuzijaste kao što su kako pravilno otvoriti vino, na kojoj temperaturi ga poslužiti, kako i zašto dekantirati vino, koja čaša priliči kojem vinu i o brojnim drugim aktualnim pitanjima.

Cijena radionice je 30,00 EUR po osobi, a prijave su moguće najkasnije do 7. ožujka 2023. slanjem prijave na e-mail adresu neralmonika@gmail.com te uplatom akontacije u punom iznosu ulaznice. Podaci za uplatu akontacije (VINNER obrt za edukacije i sommelierske usluge): IBAN: HR7723600001102998012. Broj mjesta je ograničen.

Kvarner Wines