Drugo izdanje „XCO LOŠINJ – CROSS COUNTRY MOUNTAIN“ utrke na Lošinju – 16. i 17. ožujka 2024.

Ljubitelji biciklizma i adrenalina i ove će godine uživati na Lošinju 16. i 17. ožujka 2024. godine na XCO Lošinj – cross country mountain natjecanju!

Nakon prvog prošlogodišnjeg uspješnog izdanja ove uzbudljive biciklističke utrke koja se svrstala u UCI – C2 kategoriju, otprilike 200 natjecatelja iz različitih zemalja ove će godine također odmjeriti svoje snage u malološinjskoj uvali Čikat.

Prvog dana, 16. ožujka slijedi službeni trening, a prava poslastica očekuje nas sljedećeg dana, 17. ožujka 2024.! Staza je duga 4km s visinskom razlikom od 100m te sadrži sve elemente modernog XCO, od uspona, spustova te tehničkih dionica.

Inače, utrka u kategoriji olimpijski kros (XCO), osim što se našla u Kupu Hrvatske, jedina je do sada disciplina iz brdskog biciklizma koja se vozi i na Olimpijskim igrama. Natjecatelji se bore za bodove koji bi im mogli donijeti nastup na Olimpijskim igrama.

Utrka se održava u organizaciji Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, MTB Trbovlje, Atletskog kluba Lošinj i Jadranka turizma d.o.o.

U travnju na Lošinju slijedi još jedna jedinstvena utrka u svijetu brdskog biciklizma. Riječ je o  4Islands MTB race – epic series koja se od 16. do 20. travnja održava na Lošinju, Rabu, Cresu i Krku! Odmah nakon, od 26. do 28. travnja u Veli Lošinj stiže IXS European Downhill Cup Lošinj 2024 ! Obje utrke su na kalendaru UCI (Union Cycliste Internationale).

A kada ste već na Lošinju, istražite digitalni prikaz Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj s čak 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa. Zahvaljujući GPS oznakama i karti lokacija s detaljnim opisima i fotografijama, otkrivate brojne rute te do sada neotkrivene putove Lošinja i njegovih manjih otoka.  

TZ Maloga Lošinja