DunavArt festival

Od ove godine DunavArt festival održava pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Gordana Jandrokovića, te pod pokroviteljstvima  Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Time je festival prepoznat kao jedna od vodećih manifestacija Slavonije i našeg Podunavlja s ciljem promicanja kulturnih, gourmet-vinskih i turističkih vrijednosti ovog dijela Hrvatske.

Rijeka Dunav kao jedna od najpoznatijih zemljopisnih odrednica europskog identiteta te poveznica srednje i jugoistočne Europe, dosada nije bila dovoljno valorizirana kao turistički, prirodni i kulturni resurs Hrvatske. Ukratko, Hrvatsku nedovoljno prikazujemo i predstavljamo kao podunavsku zemlju unatoč gospodarskom značaju i razvojnom potencijalu Dunava za područje Slavonije, Baranje i Srijema.

Našim festivalom želimo snažno podržati politiku regionalnog razvoja s konkretnim projektom koji ima za cilj brendirati hrvatsko Podunavlje kao jedinstvenu turističku, kulturnu te vinsku i gourmet destinaciju te barem dijelom, stvoriti preduvjete za kvalitetni i održivi razvoj destinacije.

PR