Fašnik u Kutini

Turistička zajednica grada Kutine, zajedno sa partnerom Fašničkom udrugom “Kobre” organizira 25. “Fašnik u Kutini – FUK”, koji će se održati u subotu 15. veljače 2020. godine.

Fašničke povorke kao i svake godine oživjeti će pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice našeg grada. Program se sastoji od maskirane povorke (djeca i odrasli), predstavljanja skupina, primopredaje ključeva Grada, te završne fašničke zabave uz glazbeni program i ugostiteljsku ponudu.  

Okupljanje sudionika povorke planirano je u 12:30 sati na Gradskoj tržnici (Tržna 8, Kutina) gdje će se dijeliti krafne, čaj i kuhano vino za sve sudionike, a povorku ćemo početi formirati u 13:30 sati.

Povorka kreće u 14.00 sati sa prostora Gradske tržnice, prema Kolodvorskoj ulici, zatim ulicom Trg kralja Tomislava, do Trga dr. Franje Tuđmana gdje će u 14.30 sati biti organizirano tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici, nakon kojeg će se skupine uputiti prema Hotelu Kutina na fašničku zabavu uz Tamburaški sastav „Šegrti“.

U sklopu fašničkih događanja u Kutini, 22. veljače će se održati FUŠ – Fašnik u Šartovcu, dok će vladavina fašničke republike završiti 25. veljače na tradicionalnom FUKS-u – Fašniku u Kutinskom selu.

Pripremanje, maskiranje, te zabavljanje i druženje pod maskama ima bezbrojne čari, stoga i vi budite dio fašničkog veselja u Kutini.

Više informacija na: www.turizam-kutina.hr

TZ grada Kutine