FEŠTA OD TUNE U JADRANOVU

Malo primorsko mjesto Jadranovo nekoć je bilo nadaleko poznato po tunolovu. Kako bi se održalo sjećanje na taj važan i vrijedan dio kulturno-povijesne baštine, već se godinama organizira posebno gastro događanje – Fešta od tune. Ove će se godine održati u subotu, 24. lipnja 2017. s početkom u 18 sati na rivi Mulini.

Glavnu će ulogu na fešti koju jednako vole mještani i gosti, naravno, imati tuna, plava riba koja je prvenstveno iznimno ukusna. Osim toga, ona je i vrijedan izvor bjelančevina, vitamina, minerala i omega 3 kiselina. Već davno su preci današnjih stanovnika Rivijere Crikvenice prepoznali njen vrlo povoljan učinak na zdravlje, a u njihovim su se kuhinjama pripremala jela od domaćih, svježih i zdravih sastojaka, kao što je bila tada sveprisutna plava riba.

Ukusni i slasni specijaliteti od 150 kg tune pripremat će se ove subote na razne načine, poput tune na gradele i tune na brodet koja će se kuhati u velikoj posudi.

Da bi Fešta od tune bila još življa i dinamičnija, začinit će se sjajnom primorskom glazbom, koju će izvoditi Tamburaški sastav “Mistral”.

Provedite opušteni vikend u Jadranovu! Ovdje ćete pronaći ugodno ozračje simpatičnog primorskog mjesta,

dobro društvo, slasne specijalitete od tune i, naravno, ples, pjesmu i zabavu uz more do kasnih večernjih sati…

Organizator Fešte od tune u Jadranovu je “Ekskluziva” d.o.o., a pokrovitelji Turistička zajednica Grada Crikvenice, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Ožujsko pivo i Vinarija “Pavlomir”.

 

PR: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice