Festival šurlica i žlahtine od nedjelje u Vrbniku

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA KOJU VOLE I DOMAĆI I TURISTI

Stanovnici Vrbnika, otoka Krka i svi njihovi gosti će od nedjelje ponovno uživati u već tradicionalnom Festivalu šurlica i vrbničke žlahtine. Riječ je o prvom ovogodišnjem događanju u sklopu manifestacije „Popi’ i pojedi“, koja promovira autohtonu domaću tjesteninu „šurlice“, rađenu po starim vrbničkim receptima, kao i nadaleko poznatu sortu vina, vrbničku žlahtinu. Ovogodišnji Festival šurlica i vrbničke žlahtine počinje u nedjelju, 7. srpnja i traje do nedjelje, 14. srpnja.

Prilika je to za sve stanovnike otoka Krka, ali i njihove goste da kušaju ukusnu domaću tjesteninu, pripremljenu s mnogobrojnim prilozima te vrhunsku žlahtinu vrbničkih vinara. I najzahtijevnija nepca teško će odoljeti šurlicama s gulašom, šalšom ili krčkim pršutom, ili onima pripremljenima sa skutom i tikvicom, bolognese, šurlicama sugo pomodori i dagnjama… A ostale nebrojene mogućnosti bit će na menijima ugostiteljskih objekata tijekom trajanja cijelog festivala.   

Uz ponudu vina vrbničkih vinara, gosti će moći, također, posjetiti i sajam hrvatskih otočnih autohtonih proizvoda, a da zabave ne nedostaje, pobrinut će se članovi klape Šufit iz Splita, grupe Xfinity i L’amour te niz renomiranih glazbenika. Dio programa se odvija na trgovima, a dio u pojedinim ugostiteljskim objektima.

Od ponedjeljka 8. srpnja pa sve do petka započinje i tjedan otvorenih podruma vrbničkih vinara, pa će posjetitelji u periodu od 18 do 21 sat moći i osobno zaviriti u tajne podruma i saznati priču o nastanku vrbničkih vina.

TZ Opčine Vrbnik