Gastronomski raj u bečkom Stadtparku

Od bečkih vinogradskih puževa do šafrana iz doline Wachau

Početkom svibnja bečki će se Stadtpark pretvoriti u raj za gurmane. Na 10. gastronomskom festivalu posjetiteljima će naime biti predstavljeni odabrani kulinarski specijaliteti iz cijele Austrije.

Vinogradski puževi i pomno birana vina iz Beča, specijaliteti od maka iz Donje Austrije, med iz Koruške, šafran iz Wachaua, pikantni sir iz Voralberga – od 12. do 14. svibnja najbolji austrijski proizvođači prehrambenih proizvoda i male manufakture pozivaju sve ljubitelje dobre hrane i pića u jedan od najljepših gradskih parkova.

Pored oko 180 izlagača u zasebnom će dijelu parka biti predstavljeni i brojni bio-proizvodi, a za zadovoljna nepca sladokusca pobrinut će se i festivalski kuhar koji će od ponuđenih proizvoda pripremati najfinije delicije.

Ulaz na festival je slobodan pa ako Vas put sredinom svibnja nanese u Beč svakako posjetite i Stadtpark. Pored dobre hrane u 1860. godine podignutom parku očekuje Vas naime i najčešće fotografirani bečki spomenik, pozlaćeni kralj valcera Johann Strauss.

Više informacija o festivalu možete naći na www.genuss-festival.at.

PR: EurocommPR