Gnam-Gnam Fest: More na tanjuru

Druga u nizu gourmet manifestacija ovogodišnjeg novigradskog gourmet festivala, koji započinje koncem travnja i traje sve do listopada, a koji na svakom od pojedinih evenata valorizira neki od kulinarskih atributa ovoga kraja, posvećen je ribljim specijalitetima i jelima od plodova mora.

Riječ je o još jednom jednodnevnom gourmet-eventu koji će se održati 20. svibnja, u sugestivnom ambijentu Parka Novigradske biskupije smještenom u samom centru povijesne jezgre grada, u podnožju gradskog zvonika i stoljetnih borova, tek na korak-dva od mora. Dočekat će vas ovdje pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila! U parku vas tijekom večeri očekuje gastro-stol na kojem će domaćini i organizatori manifestacije izložiti i ponuditi vam sve ono najbolje i najukusnije što su za vas ovom posebnom prigodom pripremili.

Naši iskusni kulinarski chefovi za vas će tom prigodom pripremiti niz nesvakidašnjih i maštovitih degustacijskih jela od morskih plodova, koja ćete na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima ovdašnjih vinara.

Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga.

Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz prikladnu glazbenu kulisu.

U vikendu u kojem se održava More na tanjuru, ukusna jela karakteristična za ovu gastronomski bogatu i raznovrsnu regiju moći ćete kušati i u novigradskim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima, koji će vam kao partneri manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela na bazi ribljih specijaliteta. I dok ćete u okviru same manifestacije u parku moći kušati More na tanjuru u nekim drugačijim i posebnim kulinarskim aranžmanima, naši će vam gourmet-partneri u svojim objektima ponuditi i mnoga tradicionalna morska jela karakteristična za istarski poluotok. Bit će to prava prilika da se iz prve ruke uvjerite zašto je baš Istra (i gastronomska) Terra magica!

PR: Magic4.club