Jedini hrvatski sajam turizma stiže u siječnju s brojnim novitetima

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, ujedno najinovativniji sajam u regiji, na novom, jedanaestom izdanju donosi niz noviteta, među kojima je i raniji termin održavanja. Umjesto u ožujku, novo izdanje održat će se od 18. do 20. siječnja 2024. u Areni Zagreb. Kao i ranije, sajam će obuhvatiti B2B i B2C segment, s nešto većim naglaskom na poslovni, zbog čega će se ovogodišnji PLACE2GO održavati od četvrtka do subote. Osim novog datuma, u Zagreb prvi put dolaze izlagači iz Kine, Šri Lanke, Španjolske i Litve, a vraćaju se Tunis i Indija. Među izlagačima su i dobro poznate destinacije poput Austrije, Nizozemske i Italije, ali i susjedne zemlje – Srbija, Bosna i Hercegovina te Crna Gora, kao i velik broj hrvatskih izlagača.

„PLACE2GO nije samo sajam, već pravo putovanje u svijet nevjerojatnih destinacija, inovacija i poslovnih prilika. Ovaj put stavljamo poseban naglasak na poslovnu zajednicu, pružajući zainteresiranima jedinstvenu priliku za proširenje poslovnog horizonta. PLACE2GO postaje epicentar poslovnih inovacija u turizmu“, izjavila je Damjana Domanovac, direktorica sajma PLACE2GO kojeg svake godine posjeti oko 15.000 posjetitelja, a na sajmu se održi i oko 1500 poslovnih sastanaka. 

U novom izdanju B2B segment programa uključuje stručna predavanja i panele. Prvog dana u sklopu panela raspravljat će se o: 100Partmanizaciji, zapošljavanju u turizmu, privlačenju sve zahtjevnijih gostiju, spremnosti za luksuzni turizam te održivoj budućnosti hrvatskog turizma. Drugog dana PLACE2GO sajma otvorit će se atraktivne teme kao što su: putovanje s kućnim ljubimcima, LGBTQ+ turizam, putovanje za osobe s nekim fizičkim hendikepom te vikend i motoristička putovanja o kojima će, između ostalih, govoriti televizijski voditelj Aleksandar Stanković. 

Treći dan otvoren je za širu javnost, a svoja iskustva s putovanja podijelit će Putoholičari, Sarah & Darjan, Jurica Galić Juka i drugi, a otvorit će teme o Crnoj Gori, Raji Ampat  i zemlji ljudoždera – Papui Novoj Gvineji.

Prvi put u sklopu sajma održat će se Travel Market uz sudjelovanje najvećih hrvatskih turističkih agencija Globtour Event, Mondo travel, Palma travel  i Obzor putovanja, gdje će posjetitelji uz prigodne popuste moći uplatiti svoje sljedeće putovanje. Također, sedamnaest hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode zajedno će se predstaviti na jedinstvenom štandu, dok će Croatia Airlines promovirati avionska putovanja na hrvatske destinacije po pristupačnim cijenama.

Ulaz na sajam besplatan je za sve posjetitelje, a poslovni posjetitelji zbog mogućnosti ugovaranja sastanaka trebat će se registrirati putem aplikacije PLACE2GO koja se već sada može preuzeti sa storova. 

Place2go