Jesen u Parku prirode Lonjsko polje

Jesenski dani donijeli su nova odjela prirodi. Zelene, žute i crvene boje dolaze do izražaja u Parku prirode Lonjsko polje, gdje drveća obasjavaju naše rijeke i čine plovidbu čamcima na solarni pogon još posebnijom.

Rujan je mjesec koji privlači pažnju svih koji vole uživati u predivnim prizorima prirode. 

Ova jesen donosi i mnoge zanimljive događaje u Lonjskom polju.

18. rujna 2021. Održat će se „Dani europske baštine u Krapju“, gdje vas očekuje  bogat kulturno – umjetnički program, gastro ponuda, različite radionice, a za dobru zabavu bit će zaduženi Najbolji hrvatski tamburaši.

25. i 26. rujna rezervirajte se za „Fungi fest“ – Festival gljiva u Repušnici. Očekuju vas bogati zabavni i edukativni sadržaji za sve dobne skupine, stručna predavanja, izložba gljiva, fungi vlakić, mobilna izložba Diverterra, kreativne radionice za djecu, pješački obilsaci Lonjskog polja i još puno toga.

Početkom listopada slijedi utrka „RangerRUN“. Utrka će se  održat 02. listopada 2021., trčat će se uz prvi ornitološki rezervat u Hrvatskoj koji je ujedno i stari rukavac rijeke Save. Utrka će okupiti stotine natjecatelja koji će sudjelovanjem u utrci širiti svijest o zaštiti prirode i očuvanju Parka prirode Lonjskog polje.

Ovom utrkom želimo potaknuti sve na važnost kretanja i boravka u prirodu, ali i potaknuti u svima rangere – čuvare prirode koji će dati sve od sebe da prirodu očuvamo čistom i zelenom. Onakvom kakva je nekad bila.“, rekla je Marija Kušmiš, ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Dani europske baštine u Krapju: https://pp-lonjsko-polje.hr/dani-europske-bastine-u-krapju-3/

Festival gljiva u Parku prirode Lonjsko polje: https://pp-lonjsko-polje.hr/festival-gljiva-u-parku-prirode-lonjsko-polje/

RangerRUN: https://pp-lonjsko-polje.hr/rangerrun-rekreacija-i-uzivanje-u-parku-prirode-lonjsko-polje/

PP Lonjsko polje