KESTENIJADA U ZELINI 2018

Pozivamo posjetitelje da nam se pridruže na Kladeščici, u nedjelju 14. listopada 2018. od 9 sati gdje će se održati tradicionalna 21. Zelinska kestenijada. Na Kladešćicu možete doći pješice, na biciklu  ili automobilom.

Već tradicionalno, Klub „SIC“ organizira biciklijadu na Kladeščicu  a udruga „Fit Forma“ pješačenje. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking), te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.

Gljivarska udruga „Amanita“ organizira jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici.

Lovačko društvo “Srndać“ u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači. Prijave se primaju do 10. listopada na broj 0989823705 (Zdravko) ili 012061 808 (TZG Sv. Ivan Zelina).

Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta.

Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održati će u 12:00 h nastup tradicionalnih plesova.

Udruga „Srce” će na svom štandu prezentirati i prodavati svoje radove kao i domaće slastice.

I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena.

Uz pečene kestene očekuje Vas bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, lovački kotlić, roštilj, kolači od kestena.. a za zabavu će se pobrinuti Mladen Kos. Sve to možete probati na vrhu zelinske gore – Kladeščici,  gdje vas očekuju vrijedni članovi Udruge “Amanita”.

Djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku.

Pozivamo Vas da u što većem broju dođete pješice ili na biciklima kako bi kroz rekreaciju vaš boravak u prirodi bio još ljepši.

One koji ipak idu motornim vozilima molimo da ne idu od 10.30-12.00 h kako bi naše organizirane skupine rekreativaca koji kreću u 10.00 h sa Trga Ante Starćevića nesmetano stigle na vrh Kladešćice.

Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika biti će zatvorena za sva vozila od 9.00-16.00 sati.

 

PR: Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline