Le Dîner en Blanc odabrao Zagreb kao sljedeću destinaciju

NAKON 70 ZEMALJA SVIJETA, EKSKLUZIVNA TAJNA VEČERA U BIJELOM OVOG PROLJEĆA STIŽE U HRVATSKU METROPOLU

Samo je jedan dan u godini toliko poseban da okupi tisuće ljudi obučenih isključivo u bijelu boju na prekrasnoj, tajnoj lokaciji kako bi uživali u nezaboravnoj gourmet večeri. Le Dîner en Blanc, popularni pariški pop-up piknik poznat po strogim pravilima odijevanja koja zahtijevaju isključivo sve bijelo, ovog proljeća stiže u Zagreb! Točan datum bit će poznat u narednim tjednima dok će sretnici koji uspiju dobiti svoju pozivnicu za ovo ekskluzivno događanje lokaciju saznati tek sat vremena prije samog početka. Oni koji svoje sudjelovanje na ovom jedinstvenom pikniku žele osigurati na vrijeme, mogu se već sad prijaviti na listu čekanja na stranici:

https://zagreb.dinerenblanc.com/register.

Le Dîner en Blanc prvi se put održao u Parizu 1988. godine kad je François Pasquier, vraćajući se s dugog puta u inozemstvo, dobio ideju da okupi svoje prijatelje na pikniku. Kako je broj uzvanika bio veći nego što je on očekivao, odlučio je održati večeru na javnom mjestu te je zamolio sve koji dolaze da se odjenu od glave do pete u bijelo kako bi lakše prepoznali jedni druge. Gotovo trideset godina kasnije, broj Parižana koji sudjeluju je veći od deset tisuća. Prvi Le Dîner en Blanc koji se održao izvan Pariza je onaj u Montrealu 2009. godine te u New Yorku dvije godine nakon toga. Nakon velikog uspjeha u New Yorku osnovana je organizacija Le Dîner en Blanc International kako bi ovu parišku tradiciju pokrenuli i u ostalim velikim gradovima. Le Dîner en Blanc danas se održava u više od sedamdeset gradova diljem svijeta uključujući London, Sydney, Tokio, Mexico City, Toronto i Los Angeles, s više od sto tisuća posjetitelja godišnje.

Od ove se godine zahvaljujući domaćinima Joeu Bašiću, Tihani Bervicato, Katrini Nikšić te Branimiru Karačiću i Zagreb nalazi na impresivnom popisu gradova u kojima se održava ova jedinstvena večera. „Le Dîner en Blanc ujedinjuje duh prijateljstva, glamur i europsku eleganciju,“ izjavila je Tihana Bervicato te dodaje: „Zaljubili smo se u ovaj koncept i drago nam je da je Zagreb prvi grad u regiji koji će se pridružiti velikoj Le Dîner en Blanc obitelji i omogućiti svim posjetiteljima iskustvo koje će pamtiti cijeli život.”

Kako bi se tradicija događanja Le Dîner en Blanc nastavila, svi gosti moraju biti odjeveni od glave do pete u bijelo te donijeti vlastiti prijenosni bijeli stol, bijele stolice, bijele stolnjake, pribor za jelo te gourmet košaru za dvoje.

Za više informacija o pravilima događaja posjetite zagreb.dinerenblanc.com.

O Dîner en Blanc International

Osnovan 2012. godine sa sjedištem u Montrealu u Kanadi, Diner en Blanc International zaslužan je za pokretanje ovog tajnovitog piknika u preko 70 gradova i 25 država diljem svijeta.

 Više informacija o događanju može se pronaći na službenoj Facebook stranici DinerEnBlanc.Zagreb, te na Instagram profilu dinerenblanczagreb, uz hashtagove #dinerenblanczagreb #debzagreb2017 #debzagreb #dinerenblanc.

Službeni video događanja Le Dîner en Blanc može se pronaći na poveznici Le Dîner en Blanc YouTube Channel, a više informacija i fotografija događanja Dîner en Blanc može se pronaći na stranici dinerenblanc.com.

PR: XOXO

Fotografija:  Fabrice Malard