Lipik poziva na tradicionalnu fišijadu

Koja je tajna najboljeg fiša i tko je najveći majstor ovog poznatog slavonskog jela iz kotlića, doznat će se sutra u Lipiku

Sve je spremno za 14. Fišijadu koja se u lipičkom parku održava sutra od 15 sati. Više od 60 fiš majstora natjecat će se za titulu najboljeg, a stručni sud neće imati nimalo lagan zadatak jer su Slavonci poznati kao vrhunski kuhari kada su u pitanju jela iz kotlića. Ovo gurmansko natjecanje tradicionalno se organizira u sklopu Dana grada, koji se ove godine slavi više od mjesec dana – od 7. rujna do 12. listopada. Uz cjelodnevni zabavni i glazbeni program, tu je i večernji koncert Ivane Kovač. 

Ovo je sjajna prilika da gosti Lipika, osim povijesnog perivoja u kojemu su poznate toplice izgrađene na vrelu termalne vode, obiđu i lipicance u Državnoj ergeli, a šetnja perivojem uz kostimirane vodiče, vožnja kočijom ili turističkim vlakićem, jednostavno se ne propuštaju. Lipik je dobra polazišna točka i za istraživanje Požeško-slavonske županije koja ne mami samo sjajnom eno-gastro ponudom, nego i atraktivnom prirodom, ali i povijesnim gradovima.

Lollipop