Lonja bike tour 2021.

Biciklijada „Lonja bike tour“ od Siska do Sunje održat će se u subotu, 19. lipnja, a biciklisti na biciklijadu mogu stići posebnim vlakom Lonja Bike Expressom iz Zagreba.

Vlak će s Glavnog kolodvora u Zagrebu krenuti u 7.40 sati, a izletnici će se moći ukrcati i u Velikoj Gorici i Lekeniku. Na željezničkoj postaji u Sisku oko 8.20 sati dočekat će ih djelatnici Parka prirode Lonjsko polje koji će bicikliste pratiti cijeli dan.

Nakon okupljanja i upoznavanja s rutom biciklisti će krenuti na jedinstvenu vožnju prema Parku prirode Lonjsko polje. U Čigoču koji nosi titulu Europskog sela roda, moći će razgledati rodina gnijezda i izložbu „Roda“ .U Mužilovčici će biciklisti moći uživati u ljepoti  Lonjskog polja dok oko njih pasu konji, krave i svinje. Put će se nastaviti dalje prema Lonji gdje će biti i kratka pauza, a nakon pauze biciklisti će obići ustavu Trebež i saznati zašto je ona važna. 

Nakon razgledavanja ustave Trebež vraća se u Čigoč gdje bicikliste očekuje bogata gastro ponuda , osvježenje i različite radionice.

Na posljetku biciklisti kreću od Čigoča u Kratečko gdje će preći Savu tradicijskom skelom. Biciklirat će se još do Sunje od kuda kreće vlak za Zagreb u 20.14 sati.

Ruta je dugačka 77 kilometara i cijela se, osim u Mužilovčici gdje su dva kilometra tvrdog makadama, vozi asfaltiranom cestom.

Karte za vlak koje omogućuju i prijevoz bicikala, kupuju se u Hrvatskim željeznicama i iznose 30 kuna te ulaznicu za Park prirode Lonjsko polje biciklisti će kupuiti u Čigoču u iznosu  50 kuna.

 Lonja Bike Tour organizira Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u suradnji Hrvatskim željeznicama.

Plan puta:

07:45 h – Polazak izletničkog vlaka (s prostorom za smještaj bicikla) iz Zagreba

08:30h – Dolazak vlaka u Sisak

08:50 – Početak rekreativne biciklijade „Lonja bike tour 2021“

10:30 – Dolazak u Čigoč – europsko selo roda (25 km)

11:30h – Polazak iz Čigoča

12:00h – Mužilovčica – odmor u retenciji (Posavski safari)

13:00h – Polazak iz Mužilovčice

13:30h – Ustava Trebež – zašto je važna?

14:00h – Kratka okrjepa na seoskom domaćinstvu

14:30h – Povratak u Čigoč – različiti zabavni i edukativni programi, gastro ponuda

18:00h – Polazak iz Čigoča prema Kratečkom

18:15h – Prijelaz preko Save tradicijskom skelom

18:30h – Dolazak u Sunju (ukupna dužina rute biciklijade iznosi 77 km)

19:00h – Polazak vlaka za Zagreb

20:45h – Dolazak u Zagreb

Dodatne informacije možete dobiti na e-mail: info@pp-lonjsko-polje.hr ili 044-672-080.

Sudjelovanje na biciklijadi «LONJA BIKE TOUR 2021» je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost. Organizator ne preuzima odgovornost za štetu ili ozljede koje bi se mogle dogoditi pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati. Molimo Vas da poštujete vođe kolone koji će biti posebno označeni i koji će povremeno usmjeravati kolonu ili ju zaustavljati zbog  priključka ostalih. Na taj način će vožnja svima biti ugodnija i sigurnija.

Molimo Vas da poštujete prometna pravila i da vozite u koloni ne prelazeći na lijevu stranu ceste. Na začelju kolone ići će tehnička pomoć. Molimo Vas da držite razmak između sebe i susjednog bicikliste kako ne bi došlo do nezgoda koje bi mogle dovesti do kvarova i ozljeda.

PP Lonjsko polje