LOŠINJSKI VIKEND VITALNOSTI

Na Lošinju se od 9. do 11. lipnja 2023. godine održava Lošinjski vikend vitalnosti, povodom Global Wellness Day-a.

Tri dana na Lošinju ispunjena brojnim radionicama i programima; vježbanjem na otvorenom, wellnessom i opuštanjem, aromaterapijom i šumskom terapijom, kreativnim radionicama za velike i male, naglašava se važnost kvalitetnog načina življenja – redovite tjelovježbe, pravilne prehrane, unutarnjeg zdravlja te ravnoteže tijela i duha sa sloganom – „One day can change your whole life“.

Dišite i vježbajte na otvorenom

Naučite pravilno disati dok se povezujete s prirodom uz stručno vodstvo fizioterapeuta kroz „Udahni Lošinj! Vježbe disanja“ u Lječilištu Veli Lošinj, a uz stručno vodstvo certificiranog terapeuta uronite u šumsku kupku „Šumska terapija“ Park šume Podjavori u Velom Lošinju. Opustite se i povežite s prirodom u malološinjskoj Zlatnoj uvali sudjelujući u programu „Lošinjski wellness u prirodi“. „Miomirisna šetnja“ Miomirisnim otočkim vrtom upoznat će vas s bogatom florom otoka. Oni malo hrabriji odvažit će se na uspon na Sv.Ivan i Umpiljak s PD Osoršćicom u sklopu planinarske ture „Staza zalaska sunca“ jer najbolji pogled dolazi nakon najtežeg uspona.

Uronite u lošinjsko podmorje kroz tečaj ronjenja za početnike„Upoznajmo podmorje“ ili isprobajte „Stand Up Paddle turu“ u jednoj od najljepših lošinjskih uvala – Čikatu. Zaigrajte odbojku na pijesku na Sunčanoj uvali, odradite cjeloviti trening „Full Body Workout“, ponesite prostirku za „Yogu u prirodi“ i sudjelujte na pilates treningu „Pilates- tijelo kao rekvizit“.

Lošinj Hotels & Villas također će obilježiti Global Wellness Day „Latino group dance class“ u Vitality Hotelu Punta, u Velom Lošinju.

Budite kreativni

Naučite izraditi prirodnu kozmetiku u sklopu „Radionice aromaterapije“ ili samostalno napravite unikatni suvenir za trajno sjećanje na otok vitalnosti u sklopu „Kreativne likovne radionice oslikavanja naplavina“.

Kroz radionicu „Prva pomoć u prirodi“ upoznat ćete se s najčešćim opasnostima boravka u prirodi, kao i opremi koju je potrebno imati prilikom odlaska u prirodu te primjenom prve pomoći u slučaju potrebe.

Dječje radosti

Podržite mališane u utrci „Mini trk“ koja se održava u suradnji s Atletskim klubom Lošinj na plaži Veli žal. Zanimljiva će zasigurno biti i igra „Lov na blago“ u kojoj će djeca od 6 do 15 godina sakupljati stvari iz prirode  u park šumi Podjavori, Lječilištu Veli Lošinj.

Sudjelovanje je besplatno te namijenjeno stanovnicima i gostima, a broj sudionika je ograničen i potrebno je rezervirati svoje mjesto.

Cjelokupan program s detaljnim rasporedom i lokacijama pronađite na linku.

TZ Maloga Lošinja