MALA ŠKOLA ZDRAVOG RUČKA

četvrtak 08.10.2020. od 18-20h na Zagrebačkom velesajmu u prostoru Enzite

Nakon Male škole zdravog doručka Marina Obradović krenula je s Malom školom  zdravog ručka, a s obzirom na veliki interes, kaže da će vrlo brzo pokrenuti i radionicu  zdrave večere.

   Za korak dalje i nove tematske radionice motivirali su je polaznici koji su toliko bil oduševljeni konceptom i njezinom energijom da su sami tražili nove teme i zajedničko kuhanje.

 Što kuhati sutra prema istraživanjima jedno je od najtežih pitanja stoga je Marina         odlučila barem djelomično dati odgovor i pomoći svima s planiranjem i kuhanjem u  zdravijoj varijanti.

Kao i u svemu, najvažnije su ideje i organizacija, a pri tome se može i uživati posebno kada je uključena cijela obitelj, od nabavke do kuhanja.

I baš zato je radionica zdravog ručka namijenjena i odraslima i djeci, a kako bi potaknula sve veći broj ljudi da se zdravije hrane, bolje organiziraju, što više izbjegavaju brzu i masnu hranu te trajno usvoje nove navike.

Radionice su odlično posjećene i interes je sve veći, a moguće je doći sam, u paru ili s djecom koja se posebno vesele novim okusima. Inače, kuhanje ima i terapijski učinak jer nas dovodi u potpunu povezanost s trenutkom i tako čistimo um od svih dnevnih obaveza, zadataka i briga koje nas tište. Uz to, pomaže da napravimo preokret u prehrambenim navikama i vašem odnosu prema hrani, prema sebi i prema drugima.

Koncept radionice je radni što znači da nakon upoznavanja i uvoda, polaznici dobiju recepte te sami pripremaju obroke na radnim jedinicama koje su potpuno opremljene. Na svakoj radnoj jedinici su po 2 osobe ili maksimalno 3 ukoliko roditelj dođe s dvoje djece. Nakon što svi pripreme svoje obroke, a radi se o ukupno do 16 obroka, ovisno o broju polaznika, svi zajedno prezentiraju pripremu i slijedi degustacija. Sve što ostane, polaznici mogu ponijeti kući za dan poslije ili za degustaciju ostalim ukućanima. Sve recepte polaznici dobiju putem e-maila nakon radionice što im olakšava daljnju organizaciju obroka, kupovinu i samu pripreme.

Radionice se održavaju u prostoru Enzite na Zagrebačkom velesajmu gdje je lako doći autom ili gradskim prijevozom.

Cijena po osobi iznosi 300,00 kn, za roditelje koji dođu s djetetom cijena je 450,00 kn (jedno dijete), a roditelji s dvoje djece će platiti 550,00 kn. Moguće je da djeca od 11 godina na više budu sama (bez roditelja) na radionici, za što je cijena 300,00 kn.

Od obroka pripremaju burgere od puretine koji su posebno zanimljivi najmlađima, pizzu od pirovog brašna, rižoto od tikve, juhu od mrkve i krumpira s listićima badema, povrtni gulaš sa slanutkom, salatu od kvinoje s povrćem i orasima, piletinu sa suhim šljivama opijenu šljivovicom, mafine od heljde, mrkve i špinata i još puno toga.

Polaznici dobivaju upute gdje kupiti koje namirnice, koliko jela mogu stajati u hladnjaku, kako se organizirati za nekoliko dana unaprijed i kako prilagoditi jela svom ukusnu na razne načine.

 Mala škola ručka namijenjena je svima koji žele usvojiti nove navike, promijeniti  

 dosadašnji način života, osjećati se dobro, biti puni energije i učinkoviti te žele trajno

 promijeniti životni stil kvalitetnijom prehranom ili onima koji samo žele nove ideje.

Za prijavu kliknite na link:

Marina Obradović