Međimurje domaćin trostrukog svjetskog prvenstva u ribolovu

Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije organizator je i domaćin trostrukog svjetskog prvenstva u ribolovu koje će idućeg tjedna, od 12. do 17. lipnja 2018., biti održano u Međimurju. U svjetlu činjenice da će ovo biti sportski događaj s najvećim odazivom sportskih ribolovaca u povijesti, zamolili bismo vas da u skladu s uređivačkom politikom i preferencijama vaših medija, najavite i pratite ovaj događaj.

Četrdeset reprezentacija iz 20 zemalja svijeta sudjelovat će na:

20. Svjetskom ribolovnom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak za invalide

11Svjetskom ribolovnom prvenstvu za veterane

 1.Svjetskom prvenstvu u kategoriji Masters.

 

Natjecanja će se odvijati 16. i 17. lipnja, a prethodit će im treninzi i izvlačenja sektora za svaku od kategorija, sve pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

Oko 400 sportskih ribolovaca iz cijelog svijeta će se rasporediti na natjecateljskim stazama na Staroj Muri u Žabniku kraj Svetog Martina na Muri, Staroj Muri kod Podturna i Ribnjaku Selnica. Višemjesečne pripreme staza već su dobile ocjenu stručnih krugova koji su ih proglasili najljepšim ribolovnim stazama u Europi.

Predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer ističe: “Ovo je prvi put u povijesti da svjetsko ribolovno prvenstvo ima tako veliki broj potvrđenih sudionika, zasad oko 400, na što smo izuzetno ponosni. Naš Savez je zahvalan Međimurskoj županiji i općinama Podturen, Selnica i Sveti Martin na Muri na pomoći oko suorganizacije natjecanja, jednako kao i Gradu Mursko Središće koje će ugostiti otvaranje prvenstva”.

Svi spomenuti suorganizatori nesebično su se angažirali u pripremama trostrukog svjetskog prvenstva od kojih se jedno, u kategoriji Masters (mladi veterani u dobi od 55 do 65 godina), održava po prvi put. Za Međimurje, a osobito za prostor uz rijeku Muru, ovo je i turistički događaj, tim više što su svi smještajni kapaciteti odavna zakupljeni.

Nakon što je SSRD MŽ bio domaćinom svjetskog prvenstva 2014. godine u Prelogu, s natjecanjima na rijeci Dravi, turistička i sportska gostovanja ribolovaca iz Europe su se značajno povećala, ponajviše na temelju prenošenja dobrih impresija i preporuka ribiča sudionika natjecanja. Tome se nadamo i ovaj put, tim više što su natjecateljske staze na Muri dio zaštićenog Regionalnog parka Mura – Drava u kojem netaknuta priroda nudi najbolje od sebe.

Srdačno vas pozivamo i na ceremoniju otvaranja prvenstva koje će se održati u četvrtak, 14. lipnja 2018. od 19.00 sati u Murskom Središću.

PR: Aleksandra Ličanin, Međimuska županija