Međunarodni dan obitelji provedite u Parku prirode Lonjsko polje

Međunarodni dan obitelji 15. svibnja provedite u Parku prirode Lonjsko polje, otkrijte sve čari prirode i zabavite se  uz mnoštvo rekreativnog sadržaja. Neka ovaj dan bude poseban vama i vašoj obitelji.

Ovo je prava prilika da uživate u obiteljskom okruženju i zajedništvu. Prednost Parka prirode Lonjsko polje je što su svi događaji na otvorenom, a i Park je nositelj Safe stay oznake što ga dodatno označava kao sigurnu i poželjnu destinaciju.

Ako već niste, postanite korisnik E – dječje kartice Mudrice  i ostvarite dodatne pogodnosti za cijelu obitelj.

Park prirode Lonjsko polje je veliko područje sa tri ulaza pa tako ćete u Krapju moći prošetati Stazom graničara samostalno ili uz vodiča, obići ornitološki rezervat Krapje đol, provozati se čamcima na solarni pogon po rijeci Strug ili malom brodiću Vosdomar po rijeci Savi, provozat se turističkim vlakićem i uživati u panormaskoj vožnji po selu Krapje, jahati pony konje ili obiteljski pogledati animirani film u kinu na otvorenom. Okušajte se u plesu na  plesnim radinocima i svoju kreativnost iskažite na  kreativnim radionicama. Obiteljskim natjecanjima (povlačenje užeta, mali nogomet, izgradi posavsku kuću…) osnažite svoj mali obiteljski tim, a da ne ostanete gladni bit će zadužena Pik roštiljada, lepinjice i kokice.

U Krapju možete sudjelovati u vrijednom nagradnom darivanju „U Park dođi, na more pođi“ ako kupite suvenire u minimlanom iznosu 20 kn sudjelujte u darivanju, nagradno izvlačenje završava u 15:00 kada sretnog dobitnika izvlači voditeljica Doris Pinčić.

U Čigoču – selu roda možete prošetati Stazom posavaca, sudjelovati u radionici za djecu „Oboji životinje Lonjskog polja“, te se okušati u obiteljskoj igri križić-kružić ili poslušati zanimljive priče o rodama čiji život možete pratiti live na linku Što se događa u rodinom gnijezdu? https://pp-lonjsko-polje.hr/sto-se-dogada-u-rodinu-gnijezdu/ i prošetati selom Čigoč uz zvukove klepeta roda.

U Posjetiteljskom centru Repušnica osnažite svoj natjecateljski duh uz  stare igre za cijelu obitelj i natjecanje u puštanju modela aviona u dalj. Okušajte se u vožnji drvenim automobilima i prezerentaciji  leta RC avio modela.

U Repušnici možete poslušati priču i o posavskim konjima.

Povodom Međunarodnog dana obitelji započinju i polovdbe Kupom u Sisku, svi koji ne mogu doći u Park mogu se obiteljski provozati Kupom ili za sve one željne dodatne avanture predlažemo da prvo obiđu Sisak i provozaju se Kupom na brodu Juran i Sofija te dalje nastave put u Lonjsko poljre.

Za vožnje čamcima na solarni pogon, vožnje brodićem Vodomar, vožnje turističkim vlakićem i šetnje uz vodiča i za vožnje brodom po Kupi potrebno je najaviti svoj dolazak na 044-672-080.

Dođite u Lonjsko polje i otkrijte neotkriveno!

PP Lonjsko polje