Međunarodni festival pršuta

Više od 70 izlagača, 30 kulturnih i zabavnih događanja, te koncert Gorana Karana, najbolja su pozivnica da vikend provedete u Drnišu

Grad Drniš, Turistička zajednica Grada Drniša i Udruga proizvođača Drniškog pršuta 18. i 19. kolovoza pozivaju zaljubljenike u gastronomiju i tradiciju dalmatinske zagore u Drniš, na Međunarodni festival pršuta. Manifestacija ove godine slavi i mali jubilej – svoje peto izdanje. Osluškujući želje i prijedloge izlagača i posjetitelja,  MFP će se po prvi put održati na najatraktivnijoj gradskoj lokaciji – drniškoj Poljani.

Na festivalu sudjeluje ukupno 75 izlagača, među kojima je tridesetak proizvođača pršuta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Uz pršutare, na sajmu će izlagati i proizvođači sira, vina, meda, soparnika, domaćih slastica, suvenira i drugih proizvoda. Tijekom vikenda održat će se preko trideset različitih zabavnih, kulturnih, sportskih, gastronomskih i stručnih događanja. Vrhunac zabave očekuje se  u subotu navečer, oko 21 sat, kada na scenu stupa Goran Karan i njegov bend Vagabundo. Iz programa svakako valja izdvojiti  i izložbu „Povijest Drniškog pršuta“ koju priređuje Gradski Muzej Drniš. Za poseban gastronomski doživljaj pobrinut će se Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Kaštela sa svojim delicijamaPosjetitelje će tijekom dana zabavljati Klapa Drniš, KUU Miljevci, KUD Sveti Ilija Kljaci, Tamburaški orkestar „Krsto Odak“, Gradski pjevački zbor Neuma i Frane Bilić s prijateljima, te domaće glazbene snage – Ante Skelin i Drniš Jam. Tu su i dječje radionice u organizaciji NP Krka i majstora Ivana Mlađe Tomića. Gosti Drniša moći će obići grad uz stručnu pratnju turističkih vodičate upoznati bogatu i zanimljivu povijest ovog kraja.  Kompletan program sa detaljnom satnicom događanja, možete pronaći na internetskim stranicama Udruge proizvođača Drniškog pršuta –  www.drniskiprsut.com .

 

PR