Moskovski kadeti i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske – atraktivni programi se nastavljaju na festivalu Zagreb Classic

U subotu Moskovski kadeti, a već u ponedjeljak Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske – Nastavljaju se atraktivni programi na ljetnoj pozornici festivala Zagreb Classic!

U sklopu Dana Moskve u Zagrebu – koji se održavaju od 28. lipnja do 1. srpnja, ove subote 29.6. u 19:30 sati na pozornicu Trga kralja Tomislava stiže ansambl Moskovskih kadeta. Publika na Tomislavcu moći će uživati u izvedbama ruskih skladatelja, vojnim marševima pa sve do djela popularne glazbe. Moskovski kadeti uz brojne nastupe u Rusiji do sada su nastupali u Italiji, Japanu, Hong Kongu, Španjolskoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i u Kini.

Nakon nastupa Moskovskih kadeta u sklopu Dana Moskve u Zagrebu, na Trgu kralja Tomislava bit će otvorena i umjetnička instalacija ruskog umjetnika Maksima Goshka.

A u ponedjeljak, 1.7. u 21:00 na Tomislavac stižu “stari znanci” festivala Zagreb Classic – članovi Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske pod vodstvom maestra Miroslava Vukovojca-Dugana.

Uz soliste, sopranisticu Arijanu Gigliani Philipp i tenora Miljenka Đurana, izvode atraktivni program od Završnog kola iz Ere s onoga svijeta Jakova Gotovca, preko Sunčanih polja Blagoja Berse, sve do Svečane uvertire 1812. Petra Iljiča Čajkovskog.

Ulaz je kao i na sve druge programe festivala Zagreb Classic – slobodan.

Pridružite nam se na atraktivnim programima koji nas i dalje očekuju na festivalu Zagreb ClassicGdje uživamo u glazbi na travi!

GAD