Najavljen najbogatiji blagdanski program u Istri „Advent Poreč“

Besplatno klizalište, božićni sajam, više od dvadeset koncerata te brojni sadržaji za sve uzraste obilježit će prvo izdanje manifestacije Advent Poreč, kojeg su danas u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo najavili dogradonačelnik Poreča Loris Peršurić, te predstavnici partnera: Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamar Riviere i Dean Krizmanić iz Plave lagune.

Advent Poreč održavat će se na Trgu Matije Gupca od 6. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017. godine, dok će porečko besplatno klizalište ostati otvoreno do 15. siječnja.

– Osluškujući želje naših sugrađana, Grad Poreč-Parenzo, zahvaljujući sinergiji javnog i privatnog sektora, ove godine organizira pravi advent u našem gradu, koji će Porečanima i svim gostima donijeti autentičnu adventsku atmosferu. Kroz bogat program i svakodnevne aktivnosti, Grad će, zajedno s partnerima i suorganizatorima, osigurati besplatne sadržaje i pregršt zabave za sve posjetitelje, rekao je Peršurić.  – Odabrali smo predivnu lokaciju Trga Matije Gupca u starogradskoj jezgri kako bismo vratili Porečane u najljepši dio grada, u kojem će doživljaj Adventa biti potpun.

Dodao je kako su se organizatori, uz besplatno klizalište, koncerte Night Expressa, Gustafa, Detoura i brojnih drugih, te vikend događanja s besplatnim degustacijama slastica, vina i ulja, posebno  potrudili oplemeniti božićni sajam koji će krasiti bijele drvene kućice, bijeli drveni paviljon koji će svojom posebnošću zamijeniti standardnu pozornicu, a tu je i prigodna dekoracija božićnog sajma s umjetnim snijegom, posebno uređen photopoint i još mnogo toga.

– Uz to što će sva događanja tijekom adventa biti besplatna, osigurali smo i promotivne cijene hrane, pića i slastica, ali i vlakić od Velikog gradskog parkirališta do Adventa Poreč, zaključio je Peršurić.

Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u Valamar Rivieri rekla je kako je Valamaru veliko zadovoljstvo biti dijelom tima koji prvi puta u Poreču pokreće i organizira jednu od zasigurno najljepših manifestacija po uzoru na brojne europske gradove – Advent u Poreču, dodavši kako su sigurni da će naš Advent svojim bogatim sadržajem, koji je u potpunosti besplatan, privući ne samo građane Poreča, već i velik dio gostiju.

– Kao kompanija koja ima aktivnu ulogu u podršci i pokretanju razvoja kulturne, gastronomske, sportske i zabavne ponude, kao i uključenosti u život lokalne zajednice, Valamar s posebnim veseljem tijekom trajanja ovog eventa na raspolaganje stavlja svoje kapacitete i maksimalno se uključujemo u organizaciju kako bismo našem Poreču i njegovim gostima pružili istinski, pravi doživljaj Adventa, rekla je Ilečić Arklinić. Napomenula je i kako će Valamar svojim  gostima otvoriti vrata tri hotela (Riviera, Crystal i Diamant).

Velika novost je što će se tradicionalni blagdanski program Grada Poreča-Parenzo Porečka bajka za mališane vrtićkog uzrasta ove godine održati u bajkovitoj Villi Polesini, koja će biti odlična scenografija za omiljeno događanje u godini. Tijekom održavanja Porečke bajke, od 14. do 22. prosinca, poklon paketiće i kazališne predstave na dar dobit će čak 1400 porečke djece.

– Za one malo veće pripremili smo i besplatne koncerte renomiranih domaćih izvođača, dok će se obitelji zasigurno odlično provoditi uz dječje predstave i Adventski cirkus na otvorenome. Cijeli program koncentriran je na Trg Matije Gupca koji će biti prigodno dekoriran, a u planu je i prigodna ugostiteljska ponuda kao i ponuda suvenira, zaključila je Ilečić Arklinić.

Dean Krizmanić, voditelj projekata u Plavoj laguni, najavio je kako njihova kompanija priprema jednu od glavnih atrakcija Adventa – besplatno klizalište. Tako će u periodu od 6. prosinca, odnosno od  dana Sv. Nikole pa sve do konca zimskih praznika, 15., siječnja, svi posjetitelji svakodnevno moći uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme.

Radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 h, dok će tijekom blagdana radno vrijeme biti sljedeće: 24.12. od 10 do 18 h, 25.12. od 12 do 21 h, 31.12. od 10 do 18 h, 01.01. od 12 do 21 h.

– Osim klizanja, za dodatnu zabavu na ledu osmislili smo raznovrsne programe za sve uzraste – disco partyje, zabavne animacije i ples pa čak i hokej na ledu. Svim će posjetiteljima na raspolaganju biti i treneri koji će se pobrinuti o dodatnoj sigurnosti i zabavi. Posebno pozivamo i sve one koji dosad nisu imali priliku isprobati klizanje na ledu jer ih u Poreču očekuje i besplatna škola klizanja., zaključio je Krizmanić.

 

Bogati program provjerite na www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec

PR: grad Poreč