Najavljeni „Dani vina“ u Jasrebarskom

Najpoznatija jaskanska manifestacija „Dani vina“ ove će se godine po prvi puta održati u drugom terminu, i to od 7. do 10. lipnja 2018. godine. Manifestaciji je tom prilikom vraćen stari popularni naziv, a ista će i ove godine ponuditi razna bogata te zanimljiva događanja.

Popularne „Dane vina“ u utorak 29. svibnja 2018. najavio je gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel na press konferenciji za novinare, koja se održala na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu, a isti je pritom poznatu pjevačicu i glumicu, Nives Celzijus, imenovao kumom ove manifestacije. „Najbolja vinska manifestacija ove se godine održava u novom terminu od 7. – 10. lipnja, i na poznatoj staroj lokaciji gdje sve posjetitelje tradicionalno očekuje bogata gastronomska ponuda vrhunskih vina, pjenušaca i domaćih jela praćena kulturno umjetničkim i veselim glazbeno – zabavnim programom, a za što će se pobrinuti jaskanski vinari i poznate estradne zvijezde. Vidimo se u Jaski!“ – poručio je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Na najbolju vinsku feštu u Hrvatskoj javnost je pozvala i ovogodišnja kuma manifestacije Nives Celzijus, a bogat glazbeno – zabavni program ovom su prilikom najavili Maja Šuput i frontman sastava Baraba, Tomislav Španić. Naime,  već prvog dana za vrhunsku zabavu pobrinuti će se Barabe, dok će u petak, 8. lipnja, šator dobro zagrijati „kraljica estrade“ Maja Šuput.  U subotu 9. lipnja nastupa legendarni Zvonko Bogdan, a u nedjelju 10. lipnja popularni Miroslav Škoro, koji će tamburicom i zatvoriti ovogodišnje „Dane vina.“

Ovom prilikom najavljena je i tradicionalna obrtničko turistička izložba Eko Etno Jaska, bogati kulturno umjetnički program, kao i brojne gastro – manifestacije te vinska radionica koje će se održati kao uvertira od 1. – 4. lipnja. Vinska kraljica, Lucija Fabek, u društvu mladog vinara, Nikole Šembera, prezentirala je vinare izlagače koji nas pod šatorom očekuju bogatom ponudom vina i pjenušaca.

Nakon kratkog uvodnog programa na Zrinjevcu, organizirana je vožnja retro „double decker“ autobusom gradom Zagrebom, gdje su prisutni imali prilike porazgovarati sa poznatim estradnim zvijezdama i organizatorima, kušati jaskanska vina i pjenušce, kao i autohtonu poslasticu „Plešivički copanjek“.

Konferenciju za medije uveličale su Svetojanske mažoretkinje i članice Udruge umirovljenika Jastrebarsko u narodnim nošnjama.

PR: grad Jastrebarsko