Najljepše klizalište u srcu Beča ponovo otvara svoja vrata

S površinom od 9.000 m2 „Bečki ledeni san” jedno je od najvećih klizališta na otvorenom u svijetu – i to na čak dvije razine

Dok je sezona klizanja na otvorenom u mnogim gradovima već završila, u austrijskoj se metropoli tek očekuje njezin vrhunac. Naime, „Bečki ledeni san” – jedno od najvećih klizališta na otvorenom u svijetu – otvara svoja vrata 25. godinu zaredom. Tako se park i trg ispred gradske vijećnice od 22. siječnja do 1. ožujka 2020. pretvaraju u prekrasnu ledenu bajku koja poziva ljubitelje klizanja svih uzrasta na vrhunsku zimsku zabavu. Protekle je godine „Bečki ledeni san“, primjerice, privukao oko 780.000 posjetitelja.

Ovo je dvoetažno klizalište 2019. godine prošireno na čak 9.000 m2, a njegove dvije razine spaja kosina duga 120 metara koja će ove godine biti osvijetljena i djelomično natkrivena. Kroz romantično osvijetljen park vijugaju čarobne ledene staze koje će oduševiti posjetitelje. Pročelje vijećnice s prekrasnom rasvjetom pritom stvara izvanrednu scenografiju. Cijeli doživljaj zaokružuje odlična glazba i bogata ponuda na štandovima.

No „Bečki ledeni san” ne oduševljava samo svojim izgledom, već i brigom o okolišu. Pribor za višekratnu upotrebu, namirnice iz organskog uzgoja i gastronomska ponuda iz domaće proizvodnje, odgovoran sustav odvajanja otpada i još mnogo toga – ovo klizalište već godinama pokazuje kako i velika događanja mogu biti organizirana na ekološki prihvatljiv način.

Osim toga, i ove će sezone na posebnoj zaleđenoj površini mališani moći besplatno vježbati klizanje radnim danima od 10 do 16 sati. Ona se nakon toga pak pretvara u staze za curling na kojima oni najvještiji mogu pokazati svoja umijeća.

Na dan otvorenja klizanje je ponovo besplatno za sve. Pritom ne treba imati vlastitu opremu jer na posjetitelje čekaju klizaljke i zaštitne kacige za iznajmljivanje. Preostaje samo uživati u ovoj ledenoj bajci.

EurocommPR

Fotografija: © stadtwienmarketing/David Bohmann