Najveći božićni spektakl na svijetu u turističkoj spilji – 33. Žive jaslice u Postojnskoj jami, Slovenija

Ovogodišnji božićni i novogodišnji blagdani (25. – 30. prosinca) nesumnjivo će biti nešto posebno.

Više od sto glumaca, izniman međunarodni pjevački sastav, vrhunski instrumentalisti, plesači i šarmantni umjetnički klizači zajedno će stvoriti blistav i nezaboravan spektakl u najvećoj turističkoj spilji u Europi – Postojnskoj jami u Sloveniji. Ne propustite priliku doživjeti božićnu bajku kao nigdje drugdje.

Svjetski mediji proglasili su Žive jaslice u Postojnskoj jami, u Sloveniji, jednim od najljepših prikaza Božića na svijetu. S 33-godišnjom tradicijom, ovogodišnja manifestacija spektakularna je i energična kao nikada do sada. Ako se pitate kako začiniti božićne i novogodišnje blagdane, posjet Živim jaslicama u Postojnskoj jami nesumnjivo je najbolji izbor. Od 25. do 30. prosinca posjetom Živih jaslica u Postojnskoj jami doživjet ćete iznimno iskustvo koje Sloveniju stavlja na kartu destinacija koje morate posjetiti u ovo čarobno doba. Otkrijte čaroliju ovog jedinstvenog događaja.

ŠTO OČEKIVATI?

Spektakl koji privlači obitelji iz cijelog svijeta pun je iznenađenja i u svakom se pogledu razlikuje od tradicionalnih božićnih događanja. Riječ je o jedinstvenom božićnom doživljaju koji traje 90 minuta, a započinje razigranom vožnjom legendarnim spiljskim vlakićem. Spaja priču o božićnom čudu, anđeoskom pjevanju i bajkovitim plesnim nastupima – sve postavljeno uz najdužu podzemnu pozornicu na pet kilometara ljepota Postojnske jame. Prirodne skulpture Postojnske jame graciozno su osvijetljene te se u svakom kutku možete diviti isprepletu svjetlosnih efekata, boja i neizmjerne ljepote.

U međunarodnoj postavi nalaze se iznimni slovenski pjevači i vokalisti iz susjedne Italije: Raiven, Ivan Defabiani, Urška Kastelic, Rebeka Stanovnik, Anabela Kosanović i Marta Gargiulo. Smješteni između struktura siga veličanstvenih spiljskih dvorana i odjeveni u bogate anđeoske kostime, stvorit će prekrasnu svečanu atmosferu pjesmama kao što su Ave Maria, Tiha noć i Time to say goodbye.

BROJ ULAZNICA JE OGRANIČEN

Postoji iznimno zanimanje za ovaj veličanstveni božićni spektakl, koji je također atraktivan zbog najvećeg novogodišnjeg drvca u podzemlju! Žive jaslice u Postojnskoj jami bit će izložene svaki dan od 25. do 30. prosinca. Možete birati između različitih termina razgledavanja, počevši od 13.30.

Ulaznice su rasprodane više tjedana unaprijed, stoga iskoristite priliku i nabavite ulaznice izravno putem poveznice u nastavku:

https://www.postojnska-jama.eu/hr/postojnska-jama/zive-jaslice-u-postojnskoj-jami/

Postojnska jama

Fotografija: Žiga Intihar, Tjaša Barbo