NAPOKON MAŠKARE U CRIKVENICI

Još svega nekoliko dana i kreće najveselije razdoblje u godini! Ljubitelji maškara svake godine s nestrpljenjem odbrojavaju dane do početka siječnja, kada kreću tradicionalna maškarana događanja.

Ukratko, slijedi nam pet tjedana najboljih maškaranih zabava, šarenih raspjevanih i rasplesanih povorki malih i velikih posjetitelja i originalnih maski. Naravno, tu je i nezaobilazno tradicionalno pozdravljanje maškaranih grupa i udruga te još puno maškaranih iznenađenja.

Kratke, ali slatke – tako bi se najsažetije mogle opisati Maškare 2018. u Crikvenici, koje počinju 13. siječnja, a završavaju 14. veljače. Prva je maškarana subota, 13. siječnja, pred nama. Poslijepodnevni su sati rezervirani za tradicionalno Maškarano druženje u Matkovićima u Crikvenici, što znači da će, kao i prethodnih godina, crikvenička grupa Matkovići ugostiti ostale maškarane grupe s područja grada Crikvenice. Bit će to još jedno veselo i bučno druženje, uz zvukove bubnjeva i harmonike, začinjeno smijehom, plesom i pjesmom.

U večernjim je satima zakazana primopredaja gradskih ključeva iz ruku Damira Rukavine, gradonačelnika Grada Crikvenice u ruke maškara te svečano podizanje maškarane zastave, i to u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, mjestu održavanja subotnjih maškaranih zabava i brojnih drugih maškaranih događanja. Prvi je ovogodišnji glazbeni gost legendarni Mladen Grdović, uz čiju glazbu jednako uživaju sve generacije.

Maškarani i nemaškarani posjetitelji će se ludo zabavljati i u subotama nakon toga, jer na maškaranu pozornicu stižu i ostala draga i  glazbena lica – Maja Šuput,  Joško Čagalj – Jole, Jelena Rozga i “Učiteljice”.

Dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke, Velika i Dječja, koje iz godine u godinu okupljaju sve veći broj sudionika i posjetitelja, održat će se u nedjelju, 4. veljače.

U maškaranome razdoblju domaćini Rivijere Crikvenice za veselu dobrodošlicu pripremaju posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane pa se pod nazivom “Vesela maškarana škrinjica” i ove godine kriju popusti u, primjerice, pojedinim ugostiteljskim objektima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima.

Popis svih sudionika “Vesele maškarane škrinjice” može se pronaći na letku Maškara u Crikvenici 2018. ili web stranici www.maskare.net, gdje se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme održavanja ove manifestacije.

Čitanje šentence će u srijedu, 14. veljače posjetitelje podsjetiti na događanja u protekloj godini, a i ovogodišnje će maškare završiti tradicionalnim suđenjem lutku mesopustu, krivcu za sve loše dane u 2017. , koji će naposljetku biti spaljen.

Zapamtite, i ove godine najbolji recept za obranu od zime glasi: maska i osmijeh na licu, najdraža ekipa i pravac Crikvenica! Uzbudljivo i veselo će biti i na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica, stoga ih svakako posjetite! I to ne jednom, jer moglo bi se desiti da propustite koju važnu maškaranu novost ili genijalnu fotku.

 

 

 PR: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice